CEMR: Europos ateitis – savivaldybių rankose

2018-02-20 0 1325 Views

“Europos ateitis – savivaldybių rankose“ taip vadinasi Europos miestų ir regionų tarybos (CEMR) parengta nuomonė dėl Europos ateities. Tokią mintį kartu su 30-ties įvairių Europos šalių vietos politikais parėmė/pasirašė Trakų rajono merė Edita Rudelienė.

Ši nuomonė – tai aiški, politinė CEMR, kaip organizacijos atstovaujančios vietinį valdžios lygmenį, pozicija.

Joje pabrėžiama, kad svarbiausias vaidmuo, sprendžiant šių dienų iššūkius, tokius kaip saugumas, migracija, terorizmo grėsmė ir klimato kaita, tenka vietos ir regionų valdžioms.

“Iššūkiai globalūs, tačiau sprendimai priimami vietoje“, – teigiama CEMR nuomonėje.

Europos lyderiai, šalių vadovai, Europos Tarybos atstovai, Europos Komisijos ir Europos parlamento nariai bei visi, kurie tiki Europos ateitimi kviečiami pripažinti, kad svarbiausias vaidmuo valdyme tenka vietos valdžioms.

Po anglų Brexit referendumo dėl išstojimo iš Europos Sąjungos, po ekonominių ir migracijjos krizių bei įvairių teroro aktų Europos Sąjungos institucijose aukščiausiu lygiu vyksta diskusijos dėl Europos Sąjungos ateities ir kokią ją norėtume matyti ateityje. Kaip 2017 metų Regionų komiteto plenarinėje sesijoje pabrėžė Europos Parlamento pirmininkas Antonio Tajani, labai svarbu suartinti Europą ir jos piliečius.

„Kaip mūsų regionų išrinktiems atstovams jums tenka vadovaujantis vaidmuo siekiant šį tikslą paversti tikrove“ – teigė jis.

Su oficialia pozicija, jog Europos ateitis – savivaldybių rankose CEMR prisijungia prie įvairiose institucijose vykstančių svarstymų apie Europos ateitį.

Paskaityti nuomonę galite čia.

Kategorija:   Naujienos
Atgal