Skirkime laiko savanorystei

2018-04-24 0 1896 Views

„Šimtmečio dovanos“ – vienas svarbiausių Valstybės atkūrimo šimtmečio projektų, kuris jau antrus metus iš eilės kviečia skirti savo laiką bendruomenei ir šaliai, prisidėti prie savanorystės skatinimo.
Viena iš projekto veiklų – „Savanorystės mėnuo“ kviečia savivaldybes, nevyriausybines organizacijas, verslo įmones, vietos bendruomenes visoje Lietuvoje balandžio-gegužės mėnesiais prisijungti prie įvairių organizacijų įgyvendinamų savanoriškų veiklų, skiriant kelias valandas ar visą savanorystės dieną.
Kiekvienas galime padovanoti dovaną Lietuvai – gerą darbą, kuris sukuria bendrystę, pagražina aplinką, kažkam padeda ar įgalina kitus. Tai geriausiai iliustruoja projekto rezultatai praeitais metais – 400 iniciatyvų ir daugiau nei 60 tūkst. skirtų savanorystės valandų.
Savanoriauti kviečiančių organizacijų sąrašą rasite čia: ORGANIZACIJŲ SĄRAŠAS.
Projekto organizatoriai ir įgyvendintojai – Valstybės atkūrimo šimtmečio sekretoriatas ir Lietuvos jaunimo organizacijų taryba (LiJOT), „Savanorystės mėnesį“ kviečia pradėti nuo šimtmečiui skirto nacionalinio miškasodžio, kuris vyks balandžio 28 d. visuose keturiasdešimt dviejuose Valstybinių miškų urėdijos regioniniuose padaliniuose.
Gyventojai ir organizacijos taip pat kviečiami aktyviai prisijungti prie pilietinių medelių sodinimo iniciatyvų. Daugiau informacijos galima rasti: www.lietuva.lt/simtmeciodovanos
Projektą „Šimtmečio dovanos“ globoja Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis.

Kategorija:   Naujienos
Atgal