Mokinių startuolių konkurse – genialios verslo idėjos

2018-04-24 0 1441 Views

Šių metų gegužės 11 dieną, 11 valandą, prekybos centre „Ozas“ vyks nacionalinis „Junior Achievement“ mokinių startuolių konkursas. Renginio metu galima bus pamatyti kokius įdomius, inovatyvius ir pelningus verslus kuria dar mokykloje besimokantys jaunuoliai.

Nemokamos mugės metu net 40 startuolių iš visos Lietuvos pristatys ir prekiaus savo paslaugomis ir produktais, o mugės pabaigoje paaiškės geriausia metų komanda, kuri vyks savo startuolį pristatyti Europai, tarptautinėje mugėje Serbijoje.

Viešoji įstaiga „Lietuvos Junior Achievement“ (LJA) – pasaulinio „Junior Achievement“ tinklo narė, Lietuvoje veikianti jau 25 metus. LJA – ekonominio švietimo ir verslumo ugdymo programų lyderė, kasmet pasiekia daugiau kaip 300 Lietuvos mokyklų, kuriose pagal LJA ekonomikos ir verslumo įgūdžių ugdymo programas mokosi 20 000 mokinių.

LJA programų metu mokiniams suteikiamos ekonomikos ir finansinio raštingumo teorinės bei praktinės žinios, ugdomi jų verslumo įgūdžiai, skatinamas iniciatyvumas ir kūrybiškumas. Moksleiviai įgyja supratimą apie ekonomikos, verslo bei rinkos procesus, tampa geriau pasirengę darbo rinkoje laukiantiems iššūkiams.

Dalyvauti nemokamose LJA programose gali visos šalies mokyklos. Joms tereikia pasirinkti vieną ar kelis mokytojus, kurie išklausytų LJA organizuojamus savaitės trukmės kursus ir tokiu būdu įgytų kompetenciją dėstyti pagal LJA programą. Kita galimybė – pakviesti mokykloje dėstyti LJA sertifikatą jau turintį mokytoją.

Daugiau informacijos galima rasti interneto svetainėje: http://www.lja.lt/

Kategorija:   Naujienos, Pranešimai spaudai
Atgal