LSA prezidentas Kinijoje aptarė savivaldybių bendradarbiavimą

2018-11-19 0 1768 Views

Kinijos tarptautinių draugiškų miestų ir Wuhan miesto savivaldybės kvietimu, LSA prezidentas Ričardas Malinauskas kartu su Latvijos ir Estijos savivaldybių asociacijų atstovais lankėsi Wuhan mieste, Kinijoje. Komandiruotės metu LSA vadovas dalyvavo konferencijoje „Patirties mainai ir savivaldybių Win-Win bendradarbiavimo plėtojimas“. Renginio tikslas – pristatyti savivaldybių patirtį įgyvendinant miestų plėtros projektus, pritraukiant investicijas ir sudarant sąlygas ekonomikos vystymuisi bei aptarti savivaldybių bendradarbiavimo galimybes įgyvendinant konkrečius projektus.

Konferencijos išvakarėse visų trijų šalių atstovai susitiko su Kinijos liaudies draugystės su užsienio šalimis asociacijos (angl. CPAFFC) vadovybe bei Wuhan ir Guangzhou savivaldybių vadovais aptarti tolimesnio dvišalio bendradarbiavimo galimybes. Susitikimo metu LSA prezidentas pristatė Lietuvos savivaldybių bendradarbiavimo poreikius bei pakvietė CPAFFC delegaciją apsilankyti Lietuvoje.

Pasak R. Malinausko, svarbu palaikyti abipuses šalių investicijas ir prekybą, skatinti vietos savivaldos bei nevyriausybinių organizacijų bendradarbiavimą.

„Kol kas tik keletas Lietuvos savivaldybių yra pasirašiusios bendradarbiavimo susitarimus su partneriais iš Kinijos. Todėl manau būtų abipusiai naudinga aktyvinti bendradarbiavimą tarp abiejų šalių savivaldybių”, – teigė LSA prezidentas.

Susitikimo metu Lietuvos delegacija tai pat sulaukė kvietimo šių metų gruodį atvykti į Guangzhou mieste vyksiantį Pasaulinį merų forumą bei į kitų metų birželio mėnesį organizuojamą vietos lyderių susitikimą.

Lietuvos savivaldybių asociacija su Kinijos liaudies draugystės su užsienio šalimis asociacija bendradarbiauja nuo 2012 metų.

Kategorija:   Naujienos, Pranešimai spaudai
Atgal