• Pirmas
  • Naujienos
  • Prezidentūroje apdovanotos geriausios Lietuvos seniūnijos

Prezidentūroje apdovanotos geriausios Lietuvos seniūnijos

2019-03-21 0 1593 Views

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasveikino Lietuvos šimtmečiui skirto nacionalinio seniūnijų konkurso „Valstybę kuriame mes“ laimėtojus. Prezidentė globojo šį konkursą.

Pasak šalies vadovės, valstybės atkūrimo šimtmetis paskatino atsigręžti į seniūnijas, kurios yra arčiausiai žmogaus, geriausiai žino, ko jam reikia. Kartu tai ir proga įdėmiau pasižvalgyti ir pamatyti, kiek seniūnijose vyksta visai Lietuvai reikšmingų dalykų.

Šis konkursas dar kartą įrodė, kad negali būti užmirštų, nepastebėtų vietovių, nes visur atsiranda tikrų asmenybių – žmonių, kurie imasi atsakomybės už savo bendruomenes.

Šalies vadovė ypač džiaugiasi seniūnijomis, kurios sugeba pasirūpinti savo žmonėmis, labiausiai reikalingais dėmesio, o kartais ir pagalbos grįžti į gyvenimą.

Sveikindama konkurso nugalėtojus, Prezidentė linkėjo išlikti pilietiškiems, kūrybingiems ir tęsti gražius darbus, nes seniūnijų lygiu vykstantys pokyčiai gražesnę, saugesnę, labiau bendruomenišką padarys visą Lietuvą.

Konkursu, kuris organizuotas šimtmečio proga, siekta skatinti seniūnijų aktyvumą, vienyti gyventojus pozityviai veiklai, stiprinti dėmesį socialinėms žmonių reikmėms, motyvuoti vietos savivaldą. Vienas iš vertinimo kriterijų buvo seniūnijos pasirengimas spręsti socialines problemas ir įsitraukimas į kampanijos „Už saugią Lietuvą“ veiklas.

Iš daugiau nei pusės tūkstančio Lietuvos seniūnijų paraiškas konkursui pateikė 67, laimėtojomis išrinktos 13 seniūnijų.

Prezidentūroje vykusioje ceremonijoje apdovanotos Trakų rajono savivaldybės Aukštadvario seniūnija, Šilutės rajono – Rusnės, Šakių rajono – Lukšių, Biržų rajono – Vabalninko, Joniškio rajono – Kepalių, Raseinių rajono – Betygalos, Kauno miesto – Panemunės, Marijampolės savivaldybės – Liudvinavo, Druskininkų savivaldybės – Viečiūnų, Šakių rajono – Griškabūdžio, Lazdijų rajono – Seirijų, Kauno rajono – Zapyškio ir Jurbarko rajono Viešvilės seniūnijos.

Parengta pagal Prezidentės spaudos tarnybos informaciją. Nuotraukos Prezidentūros.

Kategorija:   Naujienos
Atgal