• Pirmas
  • Naujienos
  • CEMR posėdyje Rumunijoje – aptariami Europos Sąjungos pokyčiai

CEMR posėdyje Rumunijoje – aptariami Europos Sąjungos pokyčiai

2019-06-12 0 1242 Views

Šiomis dienomis LSA direktorė Roma Žakaitienė ir LSA valdybos narė, Birštono merė Nijolė Dirginčienė dalyvauja Rumunijoje vykstančiame Europos savivaldybių ir regionų tarybos (CEMR) Politikos komiteto posėdyje.
Posėdis prasidėjo debatais „30 metų po geležinės uždangos griūties: Europos ateities viltys ir perspektyvos“ . Diskusijų metu vietos ir regionų valdžių atstovai aptarė esminius Europos Sąjungos pokyčius po Berlyno sienos griūties. Taip pat analizavo Europos Sąjungos plėtrą Vidurio ir Rytų Europoje bei Viduržemio jūros regione. Išsamiai buvo aptarti ir iššūkiai su kuriais susiduria Europos Sąjunga pastaruosius keletą metų – tai ekonominė krizė, migracijos krizė, didėjantis euroskeptikų ir populistų skaičius, nuolat mažėjantis žmonių pasitikėjimas Europos Sąjunga.

Lietuvos atstovės pasisakydamos diskusijoje pasidžiaugė, kad Lietuvai būti Europos Sąjungos nare yra svarbu.

„Europa mums asocijuojasi su taika, laisve, saugumu, demokratija. Narystė ES suteikė Lietuvos žmonėms galimybę turėti gražėjančius miestus, miestelius, išvystytą infrastruktūrą, kokybiškas ir prieinamas paslaugas, darbo vietas. Būtent dėl to lietuvių pasitikėjimas ES yra vienas didžiausių“, – teigė R. Žakaitienė.

Praėjusiais metais atlikta „Eurobarometro“ apklausa rodo, kad pasitikėjimas Europos Sąjunga Lietuvoje yra didžiausias tarp visų ES valstybių narių (65 proc.). Danijoje (60 proc.) ir Švedijoje (59 proc.).

„Esminis vaidmuo stiprinant Europą turėtų tekti mums – vietos valdžios atstovams“, – teigė Birštono merė N. Dirginčienė.
Posėdyje taip pat buvo pristatytos CEMR atliktos studijos apie vietos ir regionų valdžių asociacijas, aptarti finansiniai klausimai. Politikos komiteto nariai supažindinti su būsimais CEMR renginiais.

Kategorija:   Naujienos
Atgal