Savivaldybėse – didesnis dėmesys korupcijos prevencijai

2019-09-03 0 873 Views

Lietuvos savivaldybių asociacijos prezidentas, Jonavos meras Mindaugas Sinkevičius susitiko su Transparency International Lietuvos skyriaus vadovu Sergijumi Muravjovu.
„Siekiame mažinti ir šalinti korupcijos apraiškas šalies savivaldybėse. Tikimės, kad šiandien užsimezgęs bendradarbiavimas su Transparency International Lietuvos skyriumi plėtosis, kartu ieškant būdų užtikrinti veiksmingą korupcijos prevencijos priemonių įgyvendinimą“, – teigė M. Sinkevičius.
Susitikimo metu išsamiai aptarta esama padėtis savivaldybėse korupcijos atžvilgiu, pristatyti smulkiosios korupcijos ir skaidrumo tyrimų rezultatai, taip pat svarstytos galimos prevencijos priemonės.
S. Muravjovas pabrėžė, kad atliekamų smulkiosios korupcijos ir skaidrumo tyrimų rezultatai kol kas nėra palankūs savivaldai. „Mes norime inicijuoti realius pokyčius“,- teigė Transparency International Lietuvos skyriaus vadovas. Jo manymu, korupcijos mažinimui savivaldybės turėtų nusimatyti 1–2 konkrečius tikslus, kurių pasiektą rezultatą būtų nesunku išmatuoti ir įvertinti.
Vienas būdų pasitikėjimui tarp savivaldybių ir bendruomenių didinti, svečio manymu, galėtų būti ir dalyvaujamasis biudžetas, tam skiriant nedidelę savivaldybės biudžeto dalį.
Susitikime sutarta, kad aktualūs korupcijos prevencijos klausimai visoms šalies savivaldybėms bus pristatyti artimiausiame LSA valdybos posėdyje.
Kasmetiniame Korupcijos suvokimo indekse (KSI) Lietuvos pozicija išlieka nepakitus –ketvirtus metus iš eilės šaliai tenka 59 balai iš 100 galimų. Korupcijos suvokimo indeksas parodo, kaip įvairioms pasaulio valstybėms pavyksta kontroliuoti korupciją. 0 reiškia absoliučiai korumpuotą šalį, o 100 – labai skaidrią valstybę.

Kategorija:   Naujienos, Pranešimai spaudai
Atgal