Darnaus vystymosi tikslų lokalizavimas savivaldybėse

2019-10-17 0 1474 Views

Lietuvos savivaldybių asociacija kartu su partneriais: Moldovos vietos valdžių kongresu, Nacionaline Sakartvelo/Gruzijos savivaldybių asociacija ir Ukrainos miestų sąjunga įgyvendina projektą „Darnaus vystymosi tikslų įgyvendinimas vietos lygmeniu: Lietuvos ir Europos savivaldybių patirties perdavimas Moldovos, Sakartvelo ir Ukrainos savivaldybėms“.

2015 metais, patvirtinus Jungtinių Tautų Darnaus vystymosi (DV) darbotvarkę iki 2030 metų, šalys įsipareigojo imtis drąsių ir pokyčius skatinančių priemonių, kurie prisidės prie tvarus, darnaus ir įtraukaus šalies klestėjimo. Įgyvendinant Darnaus vystymosi tikslus svarbus vaidmuo tenka vietos valdžios institucijoms. Atliktos įvairios studijos rodo, kad siekiant DV tikslais nustatytų rezultatų apie 70 procentų uždavinių įgyvendinimo tenka savivaldai. Lietuvoje, o taip pat Moldovoje, Sakartvele, Ukrainoje savivaldybės susiduria su žinių ir gebėjimų trūkumu apie DV tikslų įgyvendinimą. Taip pat mažai žino apie jų prisidėjimą prie miestų ir rajonų ekonominio vystymosi, gyvenimo bei aplinkos kokybės gerinimo. Esminis projekto tikslas yra gerosios patirties perdavimas Rytų partnerystės šalims, t. y. pasitelkiant kitų Europos šalių praktinius pavyzdžius parodyti, kaip savivaldybės, įgyvendindamos joms pavestas funkcijas prisideda prie DV tikslų siekimo, užtikrina savivaldybių darnią plėtrą bei kokybiškas paslaugas paslaugas gyventojams.

Siekiant didinti Lietuvos bei Rytų partnerystės šalių vietos valdžių institucijų supratimą apie DV tikslų lokalizavimą Lietuvos savivaldybių asociacija, LR Užsienio reikalų ministerija bei Europos savivaldybių ir regionų asociacijos bendradarbiavimo tinklas PLATFORMA 2019 m. spalio 24 – 25 dienomis Vilniuje organizuoja tarptautinę konferenciją „JT Darnaus vystymosi tikslų įgyvendinimas Lietuvos, Moldovos, Sakartvelo ir Ukrainos savivaldybėse: iššūkiai ir galimybės. ES šalių patirtis”. Renginys skirtas Rytų partnerystės dešimtmečiui paminėti.

Renginio metu darnaus vystymosi politikos prioritetus, rezultatus ir būsimus iššūkius, taip pat priemonių finansavimo galimybes bei praktinius pavyzdžius pristatys Europos Komisijos institucijų, Europos šalių savivaldybių, valstybės institucijų, verslo asociacijų atstovai.

Renginio partneriai: LR Aplinkos ministerija, Vilniaus miesto savivaldybė, Europos savivaldybių ir regionų taryba (CEMR), Šiaurės ministrų tarybos biuras Lietuvoje, Moldovos vietos valdžių kongresas, Nacionalinė Sakartvelo/Gruzijos savivaldybių asociacija, Ukrainos miestų sąjunga.

Renginys skirtas savivaldybių vadovams, vietos politikams, specialistams, nevyriausybinių organizacijų, akademinė bendruomenės verslo organizacijų atstovams. Registruoti į renginį kviečiame iki spalio 21 d.
Registracijos formą ir daugiau informacijos apie renginį galima rasti interneto svetainėje: www.dvtkonferencija.lt

Konferencija finansuojama iš Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministerijos Vystomojo bendradarbiavimo ir paramos demokratijai programos, taip pat Lietuvos savivaldybių asociacijos ir Platfroma lėšų.

Kategorija:   Naujienos, Pranešimai spaudai
Atgal