• Pirmas
  • Naujienos
  • Pasirašytas bendradarbiavimo susitarimas tarp LSA ir Ukrainos miestų sąjungos

Pasirašytas bendradarbiavimo susitarimas tarp LSA ir Ukrainos miestų sąjungos

2019-10-24 0 1243 Views

 

 

Rotušėje prasidėjo tarptautinė konferencija „JT Darnaus vystymosi tikslų įgyvendinimas Lietuvos, Moldovos, Sakartvelo ir Ukrainos savivaldybėse: iššūkiai ir galimybės. ES šalių patirtis”. Konferencijos tikslas – Lietuvos, Rytų Partnerystės ir Europos šalių savivaldybių bendradarbiavimo stiprinimas bei patirties mainai savivaldybėse įgyvendinant Jungtinių Tautų Darnaus vystymosi tikslus (DVT).

 

Lietuvos savivaldybių asociacijos prezidentas Mindaugas Sinkevičius pabrėžė, kad įgyvendinant Darnaus vystymosi tikslus svarbus vaidmuo tenka savivaldybėms: „Atliktos įvairios studijos rodo, kad siekiant šių tikslų, apie 70 proc. uždavinių įgyvendinimo tenka savivaldai. Savivaldybės – tai vieta, kur darnaus vystymo politika virsta konkrečiais veiksmais ir matomais rezultatais”.

Įgyvendinant Jungtinių Tautų 2015 metais nustatytus Darnaus vystymosi tikslus, ypač svarbus vaidmuo tenka savivaldai, todėl konferencijoje taip pat bus priimamos rekomendacijos savivaldai dėl DVT įgyvendinimo.

„Švęsdami Rytų partnerystės dešimtmetį galime drąsiai teigti, jog bendradarbiavimo įgyvendinimas plečiasi į naujas sritis, įskaitant Darnaus vystymosi politiką. Sveikinu Lietuvos ir Rytų partnerystės šalių savivaldybes vis daugiau bendradarbiaujant ir perduodant reformų įgyvendinimo patirtį. Tikiuosi, kad ir toliau tęsime dialogą įvairiose srityse“, – kalbėjo užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.

Konferencijos metu pasirašyta bendradarbiavimo sutartis tarp Lietuvos savivaldybių asociacijos ir Ukrainos miestų sąjungos.

Šalys sieks palaikyti nuolatinius ryšius ir draugišką bendradarbiavimą bei skatinti Ukrainos ir Lietuvos vietos valdžios institucijų partnerystės plėtrą šiose srityse: ekonomikos, kultūros, švietimo, sporto, vietos verslo, vystomojo bendradarbiavimo, viešojo administravimo tobulinimo, aplinkos apsaugos, klimato kaitos, miestų plėtros, energijos valdymo komunalinių paslaugų organizavimo, vietinio transporto organizavimo ir kitose.

Konferencijoje dalyvauja: Lietuvos ir Europos šalių savivaldybės, valstybės institucijos, nevyriausybinių organizacijų, mokslo institucijų atstovai, savivaldybių atstovai iš Moldovos, Sakartvelo, Ukrainos, Armėnijos, Azerbaidžano, Baltarusijos, Latvijos. Renginyje aptariami darnaus vystymosi politikos prioritetai ir rezultatai, būsimi iššūkiai, DVT lokalizacija ir Vystomasis bendradarbiavimas, tvarios ekonomikos ir aplinkai draugiško transporto plėtra, tikslingas visuomenės švietimas, atsakingas vartojimas, šių priemonių finansavimo galimybės, fondai Rytų partnerystės šalių vystymuisi.

Spalio 24-25 dienomis vykstančią konferenciją organizuoja Lietuvos savivaldybių asociacija kartu su Europos savivaldybių ir regionų bendradarbiavimo tinklas PLATFORMA ir Užsienio reikalų ministerija.

Konferencijos partneriai: Aplinkos ministerija, Vilniaus miesto savivaldybė, Europos savivaldybių ir regionų taryba CEMR, Šiaurės ministrų tarybos biuras Lietuvoje, Moldovos vietos valdžių kongresas, Sakartvelo savivaldybių asociacija, Ukrainos miestų sąjunga.

Renginys skirtas ir Rytų Partnerystės 10-čiui paminėti.

 Konferencija finansuojamas iš LR Užsienio reikalų ministerijos Vystomojo bendradarbiavimo ir paramos demokratijai programos, taip pat Lietuvos savivaldybių asociacijos bei PLATFORMA lėšų.

 

Konferencijos aprašymą rasite čia

Konferencijoje darytus pranešimus rasite čia

 

 


 

 

 

 

Kategorija:   Naujienos
Atgal