• Pirmas
  • Naujienos
  • Pasaulio vietos valdžių ir regionų lyderiai susitiko 6–ajame UCLG kongrese

Pasaulio vietos valdžių ir regionų lyderiai susitiko 6–ajame UCLG kongrese

2019-11-19 0 1771 Views

Lietuvos savivaldybių asociacijos prezidentas Mindaugas Sinkevičius ir viceprezidentai Ausma Miškinienė ir Šarūnas Vaitkus š. m.  lakpričio 11 – 15 dienomis dalyvavo 6-ajame Pasaulio vietos ir regionų valdžių lyderių kongrese Durbano mieste, Pietų Afrikos Respublika.

Kongreso organizatorius – pasaulinė organizacija „Vieningi miestai ir savivaldybės“ (UCLG).

Tai didžiausias ir įtakingiausias pasaulyje tokio pobūdžio renginys, kuriame dalyvauja merai, aukščiausio lygio regionų ir nacionalinių institucijų vadovai bei pagrindiniai savivaldos partneriai – viešųjų įstaigų, akademinio pasaulio, vystymo agentūrų, finansinių institucijų bei verslo atstovai. Šių metų kongreso renginiai skirti Darnaus vystymosi darbotvarkei iki 2030  m. bei jos 17-os tikslų įgyvendinimui vietos lygmeniu.

Viename iš kongreso seminarų pranešimą apie Europos savivaldybių bendradarbiavimą su Rytų partnerystės šalių savivaldybėmis lokalizuojant darnaus vystymosi tikslus skaitė LSA prezidentas M. Sinkevičius.  “Darnaus vystymosi tikslai nukreipti į globalius iššūkius yra skirti mums visiems ir turėtų pasitarnauti, kaip gairės plėtojant vystomąjį bendradarbiavimą. Geri kaimyniniai santykiai su Rytų partnerėmis ir visapusiška parama joms įgyvendinant politines, ekonomines ir socialines reformas ir toliau turi išlikti ES užsienio politikos prioritetu“ – teigė M. Sinkevičius.

Lapkričio 14-15 dienomis vykusioje UCLG generalinėje asamblėjoje trejų metų kadencijai išrinkta nauja organizacijos vadovybė. Naujuoju UCLG prezidentu tapo Maroko Al Hoceima savivaldybės  meras Mohamed Boudra. Sesijoje taip pat patvirtintos naujos Vykdomojo biuro bei Pasaulinės tarybos sudėtys. Lietuvos savivaldybių asociaciją šiose institucijose atstovaus LSA prezidentas M. Sinkevičius, pakaitine nare patvirtinta LSA valdybos narė, Trakų rajono savivaldybės merė Edita Rudelienė.

Lietuvos savivaldybių asociacija yra UCLG narė nuo 2000 metų.

 

 

 

Kategorija:   Naujienos
Atgal