• Pirmas
  • Naujienos
  • Apdovanotos lyčių lygybę labiausiai skatinančios savivaldybės

Apdovanotos lyčių lygybę labiausiai skatinančios savivaldybės

2019-11-29 0 1944 Views

Šešios savivaldybės lapkričio 28  d. buvo apdovanotos už pasiekimus aktyviausiai įvairiose srityse stiprinant moterų ir vyrų lygias galimybes.

Šiuos apdovanojimus jau ketvirtą kartą organizavo Lietuvos moterų lobistinė organizacija, įgyvendinanti Valstybinės moterų ir vyrų lygių galimybių 2015-2021 metų programą. Konkursas yra viena iš priemonių, skirtų paskatinti Lietuvos savivaldybes siekti moterų ir vyrų lygybės de facto ir efektyviai įgyvendinti Moterų ir vyrų lygių galimybių įstatymo nuostatas, įpareigojančias savivaldybes ir savivaldybėms pavaldžias įstaigas įtraukti moterų ir vyrų lygių galimybių priemones į savivaldybių strateginius ir/arba veiklos planus.

Už moterų ir vyrų lygybės priemones švietimo srityje apdovanojimas įteiktas Joniškio rajono savivaldybei,  už moterų ir vyrų lygybės priemones socialinėje, sveikatos ir sporto srityse – Jonavos rajono savivaldybei, už moterų ir vyrų lygybės priemones užimtumo ir verslo srityje – Kauno miesto savivaldybei.

Panevėžio miesto savivaldybė pelnė apdovanojimą už moterų ir vyrų lygybės priemones gerinant savivaldos infrastruktūrą, Šiaulių rajono savivaldybė – už savivaldybės politikų, administracijos darbuotojų bei darbdavių gebėjimų stiprinimą, įgyvendinti moterų ir vyrų lygybę. Apdovanojimas už moterų ir vyrų lygybės viešinimą savivaldybėje ir už jos ribų teko Raseinių rajono savivaldybei.

 

 

 

Kategorija:   Naujienos
Atgal