• Pirmas
  • Naujienos
  • Šalies merai lankosi Europos Sąjungos institucijose Briuselyje

Šalies merai lankosi Europos Sąjungos institucijose Briuselyje

2020-02-04 0 2426 Views

Merų pažintinį vizitą Briuselyje rengia Europos Komisijos (EK) atstovybė Lietuvoje, bendradarbiaudama su Lietuvos savivaldybių asociacija. Savivaldybių vadovai dalyvauja susitikimuose su už skirtingas politikos sritis atsakingais ES politikais ir ES institucijų darbuotojais.

Vizito dalyviai susitiko su už aplinką, vandenynus ir žuvininkystę atsakingu Komisijos nariu Virginijumi Sinkevičiumi ir su EK Aplinkos generalinio direktorato direktoriumi Kęstučiu Sadausku, atsakingu už žiedinę ekonomiką ir žaliąjį augimą. Su jais merai aptarė Europos žaliojo kurso iniciatyvą ir galimybes regionams Europai pereinant prie neutralaus poveikio klimatui ekonomikos, pranešė EK atstovybė Lietuvoje.

Ursulos von der Leyen vadovaujamos EK prioritetus vizito dalyviams pristatė Komisijos Komunikacijos generalinio direktorato vadovė Pia Ahrenkilde-Hansen.

ES regioninę politiką 2021–2027 m. daugiametės finansinės perspektyvos kontekste dvidešimt keturi Briuselyje besilankantys Lietuvos savivaldybių vadovai aptarė su Komisijos Regioninės ir miestų plėtros generalinio direktoriaus pavaduotoju Normundsu Popensu. Europos regioninės politikos ateities klausimais diskutavo su Europos Parlamento Regioninio vystymosi komiteto pirmininko pavaduotoju Krzysztofu Hetmanu, taip pat susitiko su Europos Regionų komiteto generaliniu sekretoriumi Petr Bližkovsky, su kuriuo kalbėjosi apie regionų vaidmenį ir įtaką Europos Sąjungos teisės aktų priėmimo ir įgyvendinimo procese.

Lietuvos savivaldybių vadovai taip pat susitiks su Lietuvos nuolatinės atstovybės Europos Sąjungoje vadove Ambasadore Jovita Neliupšiene ir aptars Lietuvos prioritetus ES.

Europos Parlamente vyks diskusija su keliais Europos Parlamento nariais iš Lietuvos. Be to, vizito metu bus pristatyta naujausia informacija apie santykius su Jungtine Karalyste, pastarajai išstojus iš ES, bei kiti aktualūs klausimai.

 

Kategorija:   Naujienos
Atgal