• Pirmas
  • Naujienos
  • Vietos valdžių ir miestų laukiantys iššūkiai aptariami savivaldybių forume Izraelyje

Vietos valdžių ir miestų laukiantys iššūkiai aptariami savivaldybių forume Izraelyje

2020-02-19 0 3233 Views

Pasaulio urbanizacija ir klimato kaita keičia miestų veidus ir moko gyventi naujojoje realybėje.

Apie šiuos iššūkius, su kuriais susiduria vietos valdžios visame pasaulyje, kalbėjo Lietuvos savivaldybių asociacijos (LSA) prezidentas Mindaugas Sinkevičius vasario 19 dieną, trečiadienį, Izraelyje vykstančiame vietos savivaldos atstovų forume „MuniWorld“, skirtame pasikeisti idėjomis ir sprendimais dėl miestų ateities.

„Ekstremalūs gamtos reiškiniai, pabėgėlių krizės ar kibernetinės atakos – tai naujoji mūsų miestų laukianti realybė. Todėl, norėdami būti atsparūs, turime gerai suvokti mūsų laukiančius iššūkius, pasirengti galimoms ekonominėms, klimato, socialinėms ar institucinėms krizėms bei išmokti po jų atsitiesti,“ – forume teigė LSA prezidentas, taip pat pabrėždamas, jog miestų atsparumą lems jų gebėjimas skatinti darnią plėtrą ir įtraukų augimą.

Ketvirtadienį, vasario 20 dieną, numatomas forumo delegacijų vadovų susitikimas su Izraelio Ministru Pirmininku Benjaminu Netanyahu.

Vasario 18 – 21 dienomis Izraelyje taip pat vieši Vilkaviškio rajono meras Algirdas Neiberka, Jurbarko rajono meras Skirmantas Mockevičius, Varėnos rajono meras Algis Kašėta, Palangos miesto meras Šarūnas Vaitkus, Radviliškio rajono meras Antanas Čepononis, Švenčionių rajono meras Rimantas Klipčius bei administracijos direktorė Jovita Rudėnienė ir LSA direktorė Roma Žakaitienė. Delegacija susitiko ir su Lietuvos ambasadore Izraelyje Lina Antanavičiene.

LSA atstovų viešnagės Izraelyje metu taip pat bus pasirašyta sutartis su Palestinos savivaldybių asociacija. Ja įsipareigojama plėtoti abiejų valstybių vietos valdžių bendradarbiavimą ekonomikos, kultūros, švietimo, vietos verslo, klimato kaitos, miestų plėtros, energetikos ir kitose srityse.

Kategorija:   Naujienos
Atgal