Paaiškėjo, kaip šiemet bus deklaruojami pasėliai

2020-03-31 0 3795 Views

Po pirmadienį, kovo 30 dienos, nuotoliniu būdu vykusio merų pasitarimo su žemės ūkio ministru Andriumi Palioniu paaiškėjo, kaip šiemet bus deklaruojami pasėliai.

Nuo balandžio 20 d. prasidės tik nuotolinis žemės ūkio naudmenų ir kitų plotų deklaravimas. Prisijungusieji prie Paraiškų priėmimo informacinės sistemos per e-valdžios vartus turės galimybę patys pateikti paraiškas.

Kadangi vis dėl to didžioji dalis pareiškėjų naudojasi seniūnijų ir savivaldybių paslaugomis pateikiant paraiškas, įprastas deklaravimas su fiziniais apsilankymais prasidės nuo gegužės 4 d., kad darbuotojai turėtų galimybę pasiruošti bei parengti išankstines nuotolines paraiškas.

Netrukus prie sukurtos nuotolinių mokymų, kaip  dirbti su deklaravimo sistema, platformos galės jungtis tiek žemės ūkio veiklos subjektai, tiek seniūnijų savivaldybių darbuotojai, pranešė Žemės ūkio ministerija.

Deklaravimo pabaiga nukeliama į birželio 22 d., o vėluojančios paraiškos bus priimamos iki liepos 17 dienos.

Ministras taip pat užsiminė, kad, atsižvelgiant į neaiškią viruso plitimo perspektyvą, pasėlių deklaravimo data ir tvarka dar gali keistis.

Žemės ūkio ministerija yra nukėlusi ir žemės ūkio technikos technines apžiūras. Traktoriams, kuriems yra pasibaigusi arba pasibaigia techninė apžiūra po 2020 m. kovo 14 d., techninės apžiūros galiojimo laikas pratęsiamas laikotarpiui iki Lietuvoje galios karantino režimas ir 2 mėn. po jo.

 

 

Kategorija:   Naujienos
Atgal