• Pirmas
  • Naujienos
  • Savivaldybių tarybų posėdžiai visais klausimais – nuotoliniu būdu

Savivaldybių tarybų posėdžiai visais klausimais – nuotoliniu būdu

2020-04-01 0 3900 Views

Savivaldybių tarybos galės rengti posėdžius nuotoliniu būdu visais klausimais. Tokią galimybę kovo 31 dieną įteisino Seimas, priėmęs Vietos savivaldos įstatymo pakeitimus.

Anksčiau Seimo priimtos šio įstatymo pataisos leido savivaldybių tarybų nariams nuotoliniu būdu vykstančiuose posėdžiuose priimti tik neatidėliotinai būtinus sprendimus, susijusius su nepaprastąja padėtimi, ekstremaliąja situacija ar karantinu.

“Džiaugiamės, jog Seimo nariai įsiklausė į savivaldybių nuomonę ir įteisino galimybę net ir ekstremaliomis aplinkybėmis toliau rūpintis viešuoju gyvenimu bei viešųjų paslaugų gyventojams teikimu. Savivaldybės susiduria su daugybe kasdienių klausimų, kurie šioje išskirtinėje situacijoje yra ne mažiau aktualūs jei norime kiek įmanoma tęsti įprastus darbus,” – teigia Lietuvos savivaldybių asociacijos prezidentas Mindaugas Sinkevičius.

Nuotoliniuose tarybų posėdžiuose sprendžiant ne su ekstremalia situacija susijusius klausimus bus ir toliau privaloma laikytis visų įstatyme nustatytų procedūrų. Jas koreguoti bus galima tik sprendžiant ekstremaliosios situacijos klausimus, tai padaryti galės tarybos pirmininkas – meras.

Nuotoliniu būdu vykstančiame savivaldybės tarybos posėdyje negalės būti priimami tik tie sprendimai, dėl kurių įstatymas numato slaptą balsavimą.

Įstatymo pataisas dar turi pasirašyti Prezidentas.

 

Kategorija:   Naujienos
Atgal