• Pirmas
  • Naujienos
  • Raginama atsižvelgti į savivaldybių siūlymus rengiant Vyriausybės programą

Raginama atsižvelgti į savivaldybių siūlymus rengiant Vyriausybės programą

2020-11-25 0 2484 Views

Lietuvos savivaldybių asociacija (LSA) kreipėsi į paskirtąją Ministrę Pirmininkę Ingridą Šimonytę siūlydama atsižvelgti į savivaldybių siūlymus stiprinti jų savarankiškumą formuojant naująją Vyriausybės programą.

Liepos mėnesį LSA vadovai susitiko su Lietuvos politinių partijų atstovais ir pristatė jiems svarbiausius savivaldybių siūlymus finansų, žemėtvarkos, regionų politikos, švietimo, kultūros, komunalinio ir šilumos ūkio, socialinių reikalų, aplinkosaugos ir sveikatos srityse.

„Šie siūlymai atspindi esminius Lietuvos savivaldos siekius – stiprinti jos savarankiškumą ir skatinti lygiavertį bendradarbiavimą su centrine valdžia. Todėl, pradėjus dirbti naujajai valdančiajai daugumai, norime priminti savo siūlymus ir prašome atsižvelgti į juos formuojant Vyriausybės programą,“ – rašoma LSA kreipimesi.

Linkėdamas naujajai Premjerei sėkmės ir ištvermės ateinančius ketverius metus, LSA prezidentas Mindaugas Sinkevičius pabrėžė, kad atstovaudama visoms 60-čiai Lietuvos savivaldybių LSA yra pasirengusi būti aktyvia socialine partnere naujajai Vyriausybei, bendradarbiauti, tarpininkauti bei diskutuoti sprendžiant visus savivaldai aktualius klausimus. Taip pat – artimiausiu metu pradėti konstruktyvias diskusijas dėl šių aktualiausių savivaldybių veiklą apimančių sričių.

 

Su savivaldybių siūlymais galite susipažinti čia: siulymai_partijoms_leidinys_web_1

Kategorija:   Naujienos
Atgal