• Pirmas
  • Naujienos
  • „Globalių regionų“ koordinatoriai diskutavo apie projekto ateitį ir galimybes

„Globalių regionų“ koordinatoriai diskutavo apie projekto ateitį ir galimybes

2021-01-18 0 3522 Views

Lietuvos savivaldybių asociacijos (LSA) inicijuotas savivaldybių projektas „Globalūs regionai“ – svarbi iniciatyva siekiant išlaikyti savivaldybių  ryšius su išvykusiais tautiečiais ir suteikti jiems galimybę prisidėti kuriant savo gimtosios vietos gerovę. Tai patvirtino projekto koordinatoriai sausio 18 dieną, pirmadienį, vykusiame pirmajame šiais metais nuotoliniame susitikime.

Jame buvo aptartos „Globalių regionų“ įgyvendinimo aktualijos bei siūlymai didinti šios iniciatyvos žinomumą. Savo gerąja patirtimi pasidalino Tauragės rajono ir Alytaus miesto savivaldybių atstovai, turintys didžiausią įdirbį.

Koordinatoriai diskutavo ir apie „Globalių regionų“ ambasadorių vaidmenį, jų paiešką, atrankos kriterijus bei skyrimo tvarką, aptarė būdus užmegzti kontaktus su išvykusiais bei bendradarbiavimą su lietuvių bendruomenėmis užsienyje. Daug dėmesio susitikimo dalyviai skyrė galimybėms gerinti tarpinstitucinį bendradarbiavimą ir ryšius su ambasadomis bei kitomis panašių tikslų siekiančiomis programomis (pavyzdžiui, iniciatyva „Renkuosi Lietuvą“).

Panašius susitikimus planuojama organizuoti reguliariai, o kitas susitikimas planuojamas vasario mėnesį pasikviečiant Užsienio reikalų ministerijos, „Renkuosi Lietuvą“ bei kitų susijusių institucijų atstovus.

Globalūs regionai“ – Lietuvos savivaldybių asociacijos iniciatyva, siekianti išplėsti Lietuvos ribas integruojant išvykusius lietuvius į savo gimtojo miestelio ar miesto gyvenimą, suteikiant galimybę prisidėti kuriant miestelio ekonominę gerovę, viešinant regiono potencialą. Iniciatyva savivaldybėse įgyvendinama nuo 2017 m., šiuo metu prie jos yra prisijungusios jau 17 Lietuvos savivaldybių.

 

Kategorija:   Naujienos
Atgal