• Pirmas
  • Naujienos
  • Savivaldybės kviečiamos aktyviai dalyvauti Konferencijoje dėl Europos ateities 

Savivaldybės kviečiamos aktyviai dalyvauti Konferencijoje dėl Europos ateities 

2021-09-13 0 6557 Views

Savivaldybės kviečiamos dalyvauti Konferencijoje dėl Europos ateities  – jau kelis mėnesius besitęsiančioje platformoje, skirtoje Europos Sąjungos (ES) piliečiams aptarti Europoje kylančius iššūkius, aktualiausius klausimus, prioritetus, Bendrijos ateitį.

2019 m. vykusiuose Europos Parlamento rinkimuose balsavo daugiau kaip 200 mln. ES piliečių. Gerbiant jų lūkesčius ES institucijos kartu su valstybėmis narėmis įsteigė Konferenciją dėl Europos ateities, kurioje piliečiai, visuomenė, ES ir šalių institucijos kaip lygūs partneriai dalyvautų sprendžiant ES ateities klausimus. ES institucijos – Europos Parlamentas, Taryba, Europos Komisija – įsipareigojo išklausyti ES piliečius ir atsižvelgti į jų pateiktas rekomendacijas. Tikimasi, kad 2022 metų pavasarį-vasarą Konferencijoje bus pateiktos išvados ir gairės dėl Europos ateities.

Konferencijoje gali dalyvauti tiek organizacijos (nacionalinės, savivaldos, nevyriausybinės), tiek atskiri piliečiai. Pagrindinis Konferencijos įrankis –  skaitmeninė daugiakalbė platforma, kurioje kiekvienas ES pilietis gali dalyvauti diskusijoje, dalintis savo idėjomis, reitinguoti jam priimtiniausias idėjas, pats organizuoti diskusijas bet kuria iš 24-ių oficialių ES kalbų. Šioje nuorodoje (https://futureu.europa.eu/?locale=lt) galima pasirinkti vieną iš daugelio temų – ekonomika, sveikata, socialinis teisingumas, klimato kaita, užsienio politika ir saugumas, demokratija, migracija, švietimas, teisinė valstybė bei kitos –  ir išsakyti savo nuomonę.

Pateiktos idėjos ir siūlymai bus renkami, analizuojami ir skelbiami platformoje visos Konferencijos metu. Konferencijos tikslas – išsakytas idėjas paversti konkrečiomis rekomendacijomis dėl tolesnių ES veiksmų.

Kategorija:   Naujienos
Atgal