• Pirmas
  • Naujienos
  • Savivaldybės gali pasinaudoti parama bešeimininkėms padangoms tvarkyti

Savivaldybės gali pasinaudoti parama bešeimininkėms padangoms tvarkyti

2021-11-22 0 8122 Views

Savivaldybių administracijos jau gali teikti paraiškas subsidijoms, skirtoms naudotoms padangoms, kurių turėtojo nustatyti neįmanoma arba kuris neegzistuoja, tvarkyti. Šiam tikslui iš Atliekų prevencijos ir tvarkymo programos skirta 440 tūkst. eurų.

Didžiausias dotacijos dydis vienam pareiškėjui – 25 tūkst. eurų, praneša Aplinkos ministerija.

Finansavimas teikiamas bešeimininkių padangų atliekoms surinkti, vežti ir naudoti arba eksportui į kitas Europos Sąjungos šalis. Finansuojama 100 proc. tinkamų finansuoti projekto išlaidų, tačiau ne daugiau nei 110 eurų už toną.

Atkreipiamas dėmesys, kad bešeimininkių padangas surinkti ir tvarkyti gali tik  šiai veiklai leidimą turintys atliekų tvarkytojai. Programos lėšomis nefinansuojamas į didžiųjų gabaritų atliekų surinkimo aikšteles pristatytų padangų atliekų tvarkymas.

Pasiekus numatytą kvietimo sumą, bus formuojamas pagrindinis projektų sąrašas, o kiti projektai bus įtraukti į rezervą.

Valstybinių miškų urėdijos duomenimis, praėjusiais metais vien tik šalies miškuose miškininkai surinko daugiau nei 268 tonas gyventojų išmestų padangų.

Paraiškas teikti galima iki 2021 m. gruodžio 31 d. per Aplinkos projektų valdymo agentūros (APVA) informacinę sistemą APVIS. Daugiau informacijos galima rasti APVA tinklapyje.

 

Kategorija:   Naujienos
Atgal