• Pirmas
  • Naujienos
  • Prezidentūroje – ir apie savivaldybių iššūkius infliacijos akivaizdoje

Prezidentūroje – ir apie savivaldybių iššūkius infliacijos akivaizdoje

2022-02-03 0 9706 Views

„Viltingai nuteikia LSA vadovo Mindaugo Sinkevičiaus teiginys, kad savivaldybės yra tikrai pasirengusios labai atsakingai žvelgti į infliacijos problemą, prisidėti ir pademonstruoti solidarumą stabdant viešųjų (neformaliojo ugdymo, darželių, viešojo transporto) paslaugų, kurios yra savivaldybių rankose, kainų kilimą, net jei tai sudėtinga padaryti dėl energetinių išteklių kainų kilimo,“ – teigė šalies prezidentas Gitanas Nausėda po savo organizuoto susitikimo dėl infliacijos pasekmių švelninimo.

Stipriai didėjantis gyventojų, besikreipiančių kompensacijos už šildymą, skaičius, augančios ligoninių, darželių, mokyklų, kultūros centrų sąskaitos už šildymą, pagalbos prašymai iš nevyriausybinių organizacijų bei verslo lūkesčiai nekelti vietinių mokesčių – tokius Lietuvos savivaldybių iššūkius dviženklės infliacijos fone susitikime Prezidentūroje išskyrė LSA prezidentas Mindaugas Sinkevičius.

Pasak jo, savivaldybės daro viską, kad kuo daugiau gyventojų laiku gautų kompensacijas už šildymą, tačiau jau dabar nuogąstaujama, kad skirtų papildomų lėšų šioms išmokoms gali nepakakti.

Visose savivaldybėse didėja ne tik besikreipiančiųjų gauti kompensacijas už šildymą skaičius, bet ir jas gaunančiųjų ratas – į jį jau patenka ir dirbantys asmenys, ir šeimos, gaunančios  mažesnes ar vidutines pajamas. Jau dabar neaišku, ar savivaldybėms pakaks šiemet papildomai kompensacijoms valstybės skirtų 16 mln. eurų.

„Kitas iššūkis savivaldybėms – kaip subalansuosime savo biudžetus padengus išaugusius savivaldybėms pavaldžių įstaigų (ligoninių, darželių, mokyklų, kultūros įstaigų) šildymo kaštus ir tuo pačiu bandysime atliepti nevyriausybinių organizacijų pagalbos prašymus bei verslo atstovų lūkesčius nekelti savivaldybių administruojamų mokesčių,“ – susitikime sakė M. Sinkevičius.

Valstybės vadovo vasario 3 dieną organizuotame susitikime dalyvavo Ministrų kabineto nariai, Seimo frakcijų, Lietuvos banko, verslo asociacijų ir nevyriausybinių organizacijų atstovai.

 

Nuotrauka: www.lrp.lt

 

 

 

 

 

Kategorija:   Naujienos
Atgal