Lietuvos savivaldybių asociacijos tarybos pareiškimas

2022-02-24 0 10215 Views

2022 m. vasario 24 d.

Vilnius

Mes, visų 60-ies Lietuvos savivaldybių vadovai, smerkiame Rusijos karo veiksmus nepriklausomoje Ukrainos valstybėje ir reiškiame visapusišką palaikymą Ukrainos žmonėms. Kartu su aukščiausiais Lietuvos vadovais, reikalaujame nedelsiant nutraukti  nusikalstamą agresiją prieš taikius Ukrainos žmones ir raginame Vakarų valstybes imtis adekvataus atsako sustabdant Rusijos puolimą.

Priešiškos karinės jėgos invazija į kiekvieno Ukrainos piliečio gyvenimą negali būti pateisinama ir privalo būti sustabdyta pačiame pradiniame etape.

Lietuva ir jos žmonės, kaip ir iki šiol, yra pasirengę padėti Ukrainai visais įmanomais būdais šiuo sunkiu laikotarpiu – tiek dvišaliame, tiek tarptautiniame formate. Lietuvos savivaldybės kartu su kitomis mūsų valstybės institucijomis teiks visokeriopą pagalbą Ukrainos žmonėms ir tuo atveju, jeigu jie bus priversti jos ieškoti Lietuvos teritorijoje.

Kreipiamės ir į mūsų partnerę – Ukrainos miestų asociaciją, dar kartą patvirtindami savo palaikymą visoms Ukrainos savivaldybėms ir jose gyvenantiems žmonėms.

Vos prieš trejetą dešimtmečių Lietuva apgynė savo laisvę, todėl labai gerai žinome jos vertę. Žinome, ką reiškia, kai tėvynė ir artimi žmonės susiduria su jokių vertybių nepripažįstančiu režimu ir agresija. Esame įsitikinę, kad Ukrainos žmonės apgins savo teisę gyventi laisvoje ir nepriklausomoje valstybėje, savo teisę būti demokratinės Europos dalimi. Karo veiksmai prieš suverenią valstybę negali būti toleruojami, todėl turime padaryti viską, kad jie būtų sustabdyti ir daugiau niekada nepasikartotų.

Kategorija:   Naujienos
Atgal