• Pirmas
  • Naujienos
  • Batumyje – apie pagalbą Rytų partnerystės šalių vietos institucijoms

Batumyje – apie pagalbą Rytų partnerystės šalių vietos institucijoms

2023-09-08 0 5050 Views

Europos Sąjungos (ES) miestų ir regionų pagalba skatinant pokyčius Rytų partnerystės šalių vietos valdžių institucijose – pagrindinė tema Batumyje, Sakartvele vykusiame 12-ajame Rytų partnerystės šalių vietos ir regionų valdžios institucijų konferencijos (CORLEAP) susitikime, kuriame rugsėjo 7 d. dalyvavo ir Lietuvos delegacijos Europos Regionų komitete nariai LSA prezidentas Mindaugas Sinkevičius ir Vilniaus miesto meras Valdas Benkunskas, taip pat – Vaida Aleknavičienė, Joniškio rajono vicemerė, atstovaujanti CEMR savivaldybių vystomojo bendradarbiavimo tinklui PLATFORMA.

Metinėje konferencijoje „Savivaldybių vaidmuo įgyvendinant Europos kaimynystės politiką“, kurią organizavo Europos regionų komitetas (RK) ir Sakartvelo savivaldybių asociacija, M. Sinkevičius teigė, jog savo patirtimi padėdami Rytų šalims  įgyvendinti reformas įvairiose srityse paskatinsime ne tik Rytų šalių pažangą, bet ir stiprinsime saugumą regione.

Pranešimą sesijoje skaičiusi V. Aleknavičienė pažymėjo „kad sprendžiant globalizacijos iššūkius ir valdant krizes vietos valdžios institucijoms būtina ugdyti gebėjimus kuo geriau suprasti savo problemų kompleksiškumą ir jas sprendžiant įtraukti savo piliečius bei įgalinti juos dalyvauti sprendimų priėmimo procesuose“.

Regionų komitetas įsteigė CORLEAP 2011 m. Šiuo metu tai vienintelė ES platforma, kuri suteikia galimybę apsvarstyti miestų ir regionų indėlį kuriant Rytų partnerystę.

 

Kategorija:   Naujienos
Atgal