2013.12.02-1

Trečioji Lietuvos savivaldybių specialistų grupė lankėsi Europos Sąjungos institucijose Briuselyje

2013-12-03 0 909 Views

„Neįtikėtina kaip toks didžiulis administracinis mechanizmas veikia” – tokia buvo bendra visų dalyvių išvada. Dalyviai dvi dienas klausė ir diskutavo su Europos Komisijos, Lietuvos nuolatinės atstovybės, Europos Parlamento ir Europos savavaldybių asociacijos (CEMR) atstovais apie pasirengimą Europos Sąjungos 2014-2020 metų finansiniam laikotarpiui, apie Lietuvos pirmininkavimą ES Tarybai apie naujas Europos Komisijos iniciatyvas. Susitikime su Europos Komisijos komisaro A. Šemetos kabineto vadovu K. Sadausku kilo daugybė klausimų apie paramos panaudojimo skaidrumą, Rytų partnerystę ir tranzitą bei muitų režimą.

Neišvengiamai didelė diskusijų dalis su visų institucijų atstovais krypo apie Lietuvos pirmininkavimą ES Tarybai- ar jaučia Lietuvos gyventojai ir miestų bei rajonų savivaldybių darbuotojai dėmesį Lietuvai? Ar didžioji europinė politika daro įtaką jų kasdienei veiklai? Kaip tiesiogiai kalbėtis apie miestų problemas su Europos Komisija ir Europos Parlamento nariais?

Su dalyviais susitiko ir Lietuvos delegacijos Regionų komitete nariais, kurie kaip tik tomis dienomis dalyvavo Regionų Komiteto plenarinėje sesijoje.

Šiais metais buvo organizuoti trys savivaldybių darbuotojų vizitai į Briuselį.

2013.12.02-2     2013.12.02-3     2013.12.02-4

 

Indrė Venckūnaitė da Silva Lemos

LSA atstovė Briuselyje

Atgal