• Pirmas
  • Uncategorised
  • LSA konferencijoje – aktualūs informacinės visuomenės plėtros klausimai

LSA konferencijoje – aktualūs informacinės visuomenės plėtros klausimai

2017-12-04 0 837 Views

Dvi dienas Vilniuje vykusioje konferencijoje dalyvavo penkiasdešimt penkių savivaldybių informacinių technologijų specialistai. Pranešimus skaitė Lietuvos Respublikos Vyriausybės, Valstybinės duomenų apsaugos inspekcijos, Policijos departamento prie Vidaus reikalų ministerijos ir žinomų šalies informacinių technologijų įmonių, o taip pat Vilniaus bei Alytaus miesto savivaldybių atstovai.

Konferencijos metu aptarti aktualūs savivaldybių duomenų apsaugos klausimai ir pasiruošimas taikyti Bendrąjį duomenų apsaugos reglamentą (GDPR). Taip pat pristatyta Vyriausybės informacinių technologijų valdymo politika, aptarti rutininių darbų robotizavimo ir kiti aktualūs klausimai.

Vilniaus miesto ir Alytaus miesto savivaldybių bei Policijos departamento prie Vidaus reikalų ministerijos atstovai pasidalino savo gerąja patirtimi informacinių technologijų srityje. Vilniaus miesto savivaldybės specialistai renginio dalyvius supažindino su tinklalapio tvarkaumiesta.lt funkcionalumu, taip pat su atviro kodo programų panaudojimu smulkių užduočių valdymui savivaldybėse. Apie Kokybės užtikrinimo sistemą LEAN bei Informacinių ir ryšių technologijas Alytaus savivaldybėje kalbėjo Alytaus miesto savivaldybės atstovė.

„Tokios konferencijos nauda savivaldybių informacinių technologijų specialistams išties didžiulė. Jos metu dalyviai ne tik sužino informacinių technologijų tendencijas, įgyja naujų žinių, bet taip pat ir pabendrauja tarpusavyje, pasidalindami vertinga patirtimi”, – teigia konferencijos organizatorius, Lietuvos savivaldybių sąjungos Patarėjas informacinės visuomenės plėtrai Raimundas Veikutis.  

Jau kasmetine tapusios konferencijos tikslas – perteikti šalies savivaldybių Informacinių ir ryšių technologijų (IRT) skyrių vadovams ir specialistams efektyvaus savivaldybių informacinės sistemos valdymo naujoves, aptarti naujausius iššūkius ir galimybes bei sustiprinti minėtų specialistų tarpusavio bendradarbiavimą.

Konferenciją rėmė uždarosios akcinės bendrovės: „Nevda”, „Šviesa”, „HNIT-BALTIC”, „Alna Business Solutions“, „Microsoft Lietuva”, „ATEA”  ir „Baltimax“.

Kategorija:   Uncategorised
Atgal