Panevėžio rajono savivaldybei – PLATFORMA apdovanojimas

2018-03-26 0 1356 Views

Praėjusią savaitę Briuselyje pirmą kartą vyko PALTFORMA apdovanojimai, kurių metu paskelbti geriausi savivaldybių ir regionų vystomojo bendradarbiavimo projektai. Tarp penkių finalininkų pateko ir specialų komisijos prizą gavo Panevėžio rajono savivaldybė kartu su projekto partneriu Moldovoje Jaloveni savivaldybe. Apdovanojimas skirtas už Moldovoje įgyvendintą projektą civilinės saugos ir sveikatos apsaugos srityje.
Apdovanojimuose visi penki finalininkai kartu su projektų partneriais taip pat laimėjo pažintinę išvyką, skirtą supažinti su Briuselio Europinėmis institucijomis, vienerių metų prieigą prie PLATFORMA tinklo ir tarptautinį matomumą.

PLATFORMA apdovanojimams gauti viso buvo pateikti 25 prašymai, atstovaujantys 42 decentralizuoto bendradarbiavimo projektus iš 75 vietos ir regionų valdžių institucijų 30-tyje šalių.

PLATFORMA yra Europos savivaldybių ir regionų tarybos (angl. CEMR) sukurtas savivaldybių ir regionų bei jų asociacijų tinklas, skirtas vystomojo bendradarbiavimui skatinti bei vystyti. Lietuvos savivaldybių asociacija PLATFORMA narė yra nuo 2017 m. spalio mėnesio.

Po apdovanojimo ceremonijos vyko PLATFORMA politikos komiteto posėdis, kuriame aptarta tolimesnė PLATFORMA veikla, bendradarbiavimo perspektyvos tarp miestų ir regionų po 2018 metų. Taip pat vyko teminė diskusija tema „Piliečių įtraukimas į decentralizuotą bendradarbiavimą“.

Lietuvą šiame posėdyje atstovavo Joniškio rajono savivaldybės mero pavaduotoja Vaida Aleknavičienė (PLATFORMA politikos komiteto narė), Panevėžio rajono savivaldybės mero pavaduotojas Antanas Pocius bei Joniškio ir Panevėžio rajono savivaldybių administracijų specialistės Daiva Zikienė ir Virginija Petrauskienė.

Daugiau informacijos apie PALTFORMA rasite šioje nuorodoje: http://platforma-dev.eu/

Kategorija:   Naujienos, Uncategorized @lt
Atgal