Savivaldybių merams – mokymai apie investicijų pritraukimą į regionus

2018-04-26 0 2024 Views

Šiandien Plungėje vyko Lietuvos savivaldybių asociacijos organizuoti savivaldybių merų mokymai „Kokius regionus renkasi investuotojai?“.
Mokymų programa buvo sudaryta atsižvelgus į aktualius savivaldybių veikloje kylančius iššūkius. Jų metu pranešimus skaitė patyrę ekonomistai, investuotojai, įvairių sričių ekspertai.
Banko „Luminor“ vyriausioji analitikė Indrė Genytė – Pikčienė susirinkusiesiems pristatė šalies makroekonominę situaciją, apžvelgė pagrindines šalies ekonomikos tendencijas ir prognozes.
Pranešėja teigė, kad šiuo metu Eurozona išgyvena pakilimą ir šiais metais Lietuva yra ,bene, geriausioje ekonominėje padėtyje per pastaruosius dešimt metų. Tuo pat metu analitikė pažymėjo, jog kiekvienas tvarus ir svarus laikotarpis pasibaigia ir nuolat turime būti budrūs bei pasiruošę staigiam ekonomikos nuosmukiui.
„Niekas nežino kada krizė gali ateiti, tačiau joms reikia ruoštis nuolat. Jos ateina periodiškai – nuo dvejų iki trisdešimties metų, bet laukti negali. Apie juodą dieną reikia galvoti dar tada kai šviečia saulė“, – teigė I. Genytė – Pikčienė.
Mokymų metu investicijų ekspertas Karolis Pocius aptarė šalies investicijų klimatą, kas svarbu investuotojams regionuose ir kokie pagrindiniai jų lūkesčiai.
Reklamos ir įvaizdžio specialistas Marius Ratkevičius susirinkusiesiems pristatė miestų ir vietovių rinkodarą, prekės ženklo sampratą ir svarbą.
„Prekės ženklas visuomet egzistuoja nepriklausomai nuo mūsų. Žmogus bet kokiu atveju turi tam tikras asociacijas, tačiau mes jas galime keisti. Prekės ženklas – tai aiškius ir konkretus mūsų pažadas, kurį siekiame ištesėti. Jis remiasi mūsų išskirtinumu“, – teigė reklamos specialistas.
VšĮ „Investuok Lietuvoje“ atstovė susirinkusiesiems akcentavo, kad investuotojams yra itin svarbu investicinis klimatas, regiono mokestinė politika, paruošta infrastruktūra ir geografinė padėtis. Pranešėja apžvelgė sėkmingus ir nesėkmingus pavyzdžius Lietuvoje pritraukiant investicijas.
„Global Lithuania Leaders“ direktorė Kotryna Stankutė – Jaščemskienė ir Lietuvos savivaldybių asociacijos direktorė savivaldybių merams pristatė aktualų šių dienų klausimą – kaip susigrąžinti iš regiono į užsienį išvykusius žmones ir palaikyti su jais ryšį. Savivaldos vadovams pateikti konkretūs pasiūlymai, siekiant pritraukti šiuos žmones.
„Jūs esate vadovai ir būtent nuo jūsų politinės valios priklauso ar bus tokia veikla vykdoma savivaldybėje ar nebus. Labai svarbu paskirti žmogų, kuris būtų atsakingas už bendravimą su išeiviais ir, kuris nuolat palaikytų su jais ryšį“, – kviesdama savivaldybes jungtis prie LSA projekto „Globalūs regionai“ teigė R. Žakaitienė.
Kitoje mokymų dalyje buvo pristatyti konkretūs sėkmingų investicijų regionuose pavyzdžiai. Plungės rajono savivaldybės atstovė pristatė kokios vietos valdžios verslo skatinimo iniciatyvos yra efektyviausios bei kokios yra regiono sėkmingo ekonominio augimo prielaidos. Savivaldos atstovė aptarė ir savivaldybės komunikaciją su verslo atstovais bei tai kaip vietos verslui susidraugauti su konkurentais. Vertingais praktiniais ir nuoširdžiais patarimais pasidalino verslininkas Giedrius Kaukas bei Klaipėdos LEZ generalinis direktorius Eimantas Kiudulas.

Kategorija:   Naujienos, Uncategorized @lt
Atgal