• Pirmas
  • Naujienos
  • Lietuvos savivaldybių asociacija nepritaria ketinimams steigti mažesnes savivaldybes
pct1

Lietuvos savivaldybių asociacija nepritaria ketinimams steigti mažesnes savivaldybes

2012-07-03 0 819 Views

 Šioms pataisomis nuo 10 iki 7 tūkstančių mažinamas savivaldybės steigimui būtinas gyventojų skaičius.

„Naujų savivaldybių steigimas susijęs su papildomomis valstybės ir savivaldybių biudžetų išlaidomis. Tačiau svarbiausia tai, kad tokie administraciniai teritoriniai  pertvarkymai taptų didele kliūtimi įsisavinti Europos  Sąjungos struktūrinę paramą bei įgyvendinti vykdomų projektus,“ – susitikime teigė R.Žakaitienė.

Pasak jos, norint užtikrinti efektyvią savivaldos plėtrą bei išspręsti aktualias problemas, būtina kuo labiau įtraukti vietos bendruomenes bei stiprinti seniūnijų veiklą, o ne steigti naujas savivaldybes.

pct2
Džojos Gundos Barysaitės nuotrauka

Savivaldybių smulkinimui LSA valdyba nepritarė jau 2007 metais.   

Dalia Grybauskaitė susitikime teigė, jog Lietuva renkasi brangiai kainuojantį ir biurokratinę naštą didinantį savivaldybių smulkinimą, kai Europa jau seniai eina savivaldybių stambinimo keliu ir tokių klaidų nebekartoja, pranešė Prezidentės spaudos tarnyba.

Tyrimais įrodyta, kad mažos, ribotus finansinius ir administracinius pajėgumus turinčios savivaldybės nepajėgios užtikrinti žmonėms paslaugų kokybės, o veiksmingiausiai dirba 40 tūkstančių gyventojų turinčios savivaldybės.

Prezidentės iniciatyva surengtame pasitarime dalyvavo ir Finansų bei Vidaus reikalų ministerijų atstovai.

Kategorija:   Naujienos
Atgal