• Pirmas
  • Naujienos
  • Skelbiama atranka apdovanojimui už veiksmingas antikorupcines iniciatyvas gauti

Skelbiama atranka apdovanojimui už veiksmingas antikorupcines iniciatyvas gauti

2012-09-06 0 743 Views

Šių metų vasarą Ministro Pirmininko potvarkiu sudarytos darbo grupės protokoliniu sprendimu buvo patvirtintos rekomendacijos dėl antikorupcinių iniciatyvų skatinimo ir apdovanojimų organizavimo. Šių apdovanojimų tikslas – pagerbti ir paskatinti asmenis, iniciatyviai ir rezultatyviai veikiančius korupcijos prevencijos srityje, plačiau paviešinti informaciją apie jų 2012 m. įvykdytas ar vykdomas veiksmingas antikorupcines iniciatyvas ir taip skatinti aktyvesnį visuomenės dalyvavimą antikorupcinėje veikloje.

Veiksmingos antikorupcinės iniciatyvos – tai veikla (akcijos, renginiai), kurios tikslas – korupcijos prevencija, antikorupciniai projektai, kultūros, meno kūriniai, žurnalistiniai ar kiti tyrimai, straipsniai, laidos kovos su korupcija tema, kitos 2012 m. įgyvendintos ar įgyvendinamos korupcijos prevencijos priemonės.

Kviečiame savivaldybes iki spalio 8 d. pateikti LSA (paštu – T. Vrublevskio g. 6, Vilnius, ir el. paštu at@lsa.lt) ne daugiau kaip vieną pretendentą (fizinį (turi būti nepriekaištingos reputacijos, atitinkantis Valstybės tarnybos įstatymo 31 str. nuostatas) ar juridinį asmenį (mokyklą, kultūros įstaigą ir kt.)) apdovanojimui gauti. Nerekomenduojama apdovanojimui teikti asmenis už jiems pavestų korupcijos prevencijos funkcijų atlikimą.

Savivaldybės teikime turi būti išsamus veiksmingos antikorupcinės iniciatyvos aprašymas, antikorupcinio veiksmingumo pagrindimas, siūlomo apdovanoti juridinio asmens rekvizitai, fizinio asmens vardas, pavardė, darbovietė ir pareigos, kontaktinė informacija.

LSA valdyba, pasitelkusi kompetentingus ekspertus, iš pateiktų kandidatūrų išrinks iki 5 ir teiks jas Respublikos Prezidento, Seimo Antikorupcijos komisijos, Ministro Pirmininko, ministrų, STT ir kt. apdovanojimams gauti.

Kilus neaiškumams kreipkitės į LSA patarėją Aleksandrą Tiaškevičių
Tel. 85 2313697, mob. 861858705, el. p. at@lsa.lt

Kategorija:   Naujienos
Atgal