euras

Analizuojamas pasirengimas euro įvedimui

2014-08-01 0 842 Views

Posėdyje buvo aptarta esama situacija ir iškelti neaiškumai, susiję su euro įvedimu. Savivaldybių asociacijos direktorė supažindino su valiutos pasikeitimo vykdomais darbais savivaldybėse, domėjosi, ar būtina keisti kiekvieną savivaldybėje priimtą teisės aktą, susijusį su euro įvedimu, ar pakaktų tokius keitimus padaryti bendru pvz., savivaldybės Tarybos, sprendimu. Kadangi aiškaus atsakymo dėl savivaldybių lygmenyje priimtų teisės aktų keitimo nebuvo, šį klausimą nutarta įtraukti į protokolą ir išsiaiškinti su Teisingumo ministru iki sekančio darbo grupės posėdžio.

Posėdyje taip pat buvo akcentuoti darbai, kuriuos institucijos turi atlikti artimiausiu metu. Pagal Euro įvedimo Lietuvos Respublikoje įstatymą, nuo rugpjūčio 22 d. visi asmenys, parduodantys prekes (paslaugas) turi nurodyti prekių ( paslaugų) kainas dviem valiutomis – litais ir eurais. Todėl savivaldybės, kaip ir kitos Euro įvedimo Lietuvos Respublikoje įstatyme numatytos Priežiūros institucijos turi vykdyti patikrinimus, nagrinėti gaunamus skundus ir vykdyti kitus su minėto įstatymu įgyvendinimu susijusius darbus.

Valstybinė teisių apsaugos tarnyba yra pagrindinė institucija, atliekanti Euro įvedimo šalyje įstatymo nustatytų reikalavimų priežiūrą. Dėl konsultacijų ir informacijos Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos vadovas rekomendavo kreiptis į teritorinius tarnybos padalinius.

Kategorija:   Naujienos
Atgal