• Pirmas
  • Naujienos
  • Savivaldybių atstovai aptaria modernaus valdymo sprendimus savivaldoje
konf visas 1200

Savivaldybių atstovai aptaria modernaus valdymo sprendimus savivaldoje

2016-06-03 0 970 Views

Lietuvos savivaldybių asociacijos kartu su partneriais organizuota tarptautinė konferencija „Tobulėjanti savivalda ir šiuolaikiniai valdymo sprendimai: nuo visuomenės įtraukimo iki LEAN diegimo“ vyksta birželio 2-3 dienomis Druskininkuose.

Viena pagrindinių pirmosios dienos temų – LEAN metodų taikymas didinant savivaldybės teikiamų paslaugų vertę gyventojams. Konferencijos dalyviai išgirdo trijų Nyderlandų savivaldybių vystymosi patirtį bei būdus panaikinti atotrūkį tarp visuomenės ir savivaldos, apie juos kalbėjo Amsterdamo miesto savivaldybės pertvarkos projekto vadovas, organizacijos „Pokyčių laboratorija“ direktorius Frankas van Erkelis (Frank van Erkel). Šios savivaldybės konsultantė Pleun Schimmelpennink pristatė LEAN vadybos sistemos indėlį siekiant geresnių savivaldos veiklos rezultatų ir gerąją patirtį diegiant šiuos metodus Nyderlandų sostinėje.

konf bendras 1200

Konferencijoje konkrečių Lietuvos savivaldybių patirtį diegiant novatoriškus valdymo ir paslaugų teikimo metodus pristatė Druskininkų, Anykščių, Kauno bei Jonavos rajonų vadovai. Buvo aptartas ir elektroninės informacijos saugos kompetencijų poreikis viešajam sektoriui.

Pirmosios dienos darbą apibendrino diskusija, kaip ir kokias permainas vykdyti siekiant įgyvendinti savivaldos misiją, kokie metodai yra efektyviausi, kas yra vertė visuomenei ir ar vienodai ji suprantama skirtingose šalyse.

konf diskusija 1200

Antrojoje konferencijos dalyje kalbama apie viešojo ir privataus sektoriaus partnerystės naudą ir iššūkius, teisinio reguliavimo kliūtis bei galimybes, pasitikėjimo valstybės tarnyba stiprinimą, atvirų duomenų ir jų analizės panaudojimą miesto uždaviniams spręsti, valstybės ir savivaldybių kontroliuojamų įmonių valdyseną, teisinės inovacijas savivaldybių juridinių asmenų valdyme, taip pat – Lietuvos Laisvosios rinkos instituto kuriamo Lietuvos savivaldybių indekso kriterijus.

Kategorija:   Naujienos
Atgal