Prie projekto „Globalūs regionai“ prisijungė daugiau savivaldybių

2018-03-09 0 2538 Views

Panevėžio, Birštono ir Širvintų savivaldybės prisijungė prie Lietuvos savivaldybių asociacijos projekto „Globalūs regionai“. Nuo šiol į užsienį išvykę šių regionų gyventojai interneto svetainėse globalus.panevezys.lt; globalios.sirvintos.lt ir globalus.birstonas.lt galės rasti visą aktualią informaciją apie jų kraštą.
Projektas „Globalūs regionai“ skirtas integruoti išvykusius lietuvius į savo gimtojo miesto ar rajono gyvenimą. Jo dėka visi užsienyje gyvenantys kraštiečiai gali bendradarbiauti su savo gimtojo miesto savivaldybe. Žmonės gauna naudingos informacijos apie savo regioną ir apie galimybes sugrįžti į jį dirbti bei gyventi. Savivaldybės su išeiviais turi galimybę konsultuotis įvairiais aktualiais klausimais, pasitelkti juos viešinant investicinį ir turizmo potencialą. Iki šiol šiuo elektroniniu įrankiu sėkmingai naudojosi Tauragės savivaldybė.
„Šis projektas reikalingas šiuolaikiniam Panevėžiui. Tai patrauklus komunikacinis paketas tarp mūsų miesto ir išvykusiųjų. Daugelis žmonių, gyvenančių užsienyje, jaučia stiprų ryšį su savo gimtuoju miestu, tad labai svarbu nuolat palaikyti ir stiprinti ryšį su emigrantais, juos informuoti apie naujas iniciatyvas, atliktus darbus, skatinti kurti ir įgyvendinti idėjas Panevėžyje, suteikti jiems galimybę prisidėti prie miesto ekonominės gerovės kūrimo. Asmeniškai kreipiuosi į kiekvieną svetur išvykusį panevėžietį prisijungti prie projekto „Globalus Panevėžys“. Kurkime savo gimtojo miesto ateitį kartu!“, – sako Panevėžio savivaldybės meras Rytis Mykolas Račkauskas.
Socialiniame interneto tinkle „Facebook“ taip pat sukurta Globaliems Panevėžiečiams skirta grupė „Globalūs Panevėžiečiai“.
„Sausį vykusiame Lietuvos savivaldybių merų susitikime su Prezidente Dalia Grybauskaite aptarta, kaip padėti iš emigracijos grįžtantiems žmonėms ir kaip paskatinti jų sugrįžimą. Džiaugiuosi, kad Širvintų rajonas – tarp pirmųjų projekte „Globali Lietuva“. Tik visi kartu mes galime kurti savo krašto ateitį!“, – teigė Širvintų rajono savivaldybės merės Živilė Pinskuvienė.
Lietuvos savivaldybių asociacija kviečia ir kitas savivaldybės aktyviai jungtis prie šios iniciatyvos. Taip pat primena, kad Užsienio reikalų ministerija savivaldybėms yra pateikusi prašymą paskirti atsakingą asmenį, kuris galėtų palaikyti ryšius su diaspora bei skatinti jų grįžimą.
Daugiau informacijos apie projektą galima rasti: https://www.lsa.lt/globalusregionai/

 

 

Kategorija:   Naujienos, Pranešimai spaudai
Atgal