• Pirmas
  • Naujienos
  • Kraštovaizdžio architektūros darbų konkurso nugalėtoja – Telšių rajono savivaldybė

Kraštovaizdžio architektūros darbų konkurso nugalėtoja – Telšių rajono savivaldybė

2018-11-26 0 1827 Views

Sostinės Rotušėje įteikti šiemetiniai Aplinkos ministerijos apdovanojimai kraštovaizdžio, architektūros ir urbanistikos srityse.

Kraštovaizdžio architektūros darbų konkursą laimėjo Telšių rajono savivaldybės administracijos įgyvendintas projektas „Telšių miesto urbanizuotos teritorijos gamtinio karkaso formavimas ir stiprinimas“. Šio projekto autorius ir vykdytojas – architektas Algirdas Žebrauskas. Viena iš projekto sudėtinių dalių – Masčio ežero, kuris buvo vienas labiausiai užterštų vandens telkinių Lietuvoje, pakrančių sutvarkymas. Apžėlusios švendrėmis ir krūmynais jos per kelerius metus buvo neatpažįstamai pakeistos – išvalytos, nukastos, apželdintos, nutiesti takai. Šiuo metu projektas yra tęsiamas: kuriama Masčio pakrantės želdynų tąsa į miesto centrą: Vyskupo rūmų sodą ir Bernardinių sodą.

Šis projektas bus teikiamas kitais metais vyksiančiam Europos Tarybos kraštovaizdžio apdovanojimo konkursui.

Geriausiu architektūros kūriniu išrinktas verslo centras „Green Hall 2“ Vilniuje. Apdovanojimą už geriausią urbanistikos kūrinį pelnė „Ogmios miesto“ viešųjų erdvių urbanistinė transformacija Vilniuje.

Lietuvos urbanistinių inovacijų tinklo nuotrauka

Kategorija:   Naujienos
Atgal