• Pirmas
  • Naujienos
  • Dvyliktoji „Darom“ akcija kviečia tvarkytis balandžio 27-ąją

Dvyliktoji „Darom“ akcija kviečia tvarkytis balandžio 27-ąją

2019-04-15 0 1255 Views

Šiemet akcija Lietuvos miestuose, miesteliuose ir kaimeliuose vyks balandžio 27-ąją 10h. Jau 12 – tą kartą bus šukuojami miškai ir parkai, apvaikštomos pakelės ir paupiai, tvarkomi netikėtose vietose atsiradę sąvartynai.
„Tradiciškai „Darom“ plėtėsi ir užaugo kaip savanoriškas kolektyvinės atsakomybės renginys, apimantis visą Lietuvą – nuo Biržų iki Druskininkų, nuo Nidos iki Vilniaus. Tuos vienuolika metų mus tenkino gera šeštadienio nuotaika tvarkant savo aplinką ir talkininkų pamatytas rezultatas – kaip švaru aplink ir kiek daug pilnų šiukšlių maišų! Tačiau šį kartą mes klausime: ar galime kiekvienas savo asmeninį „Darom“ rengti kad ir kas dieną?“ – sako vienas iš akcijos įkūrėjų Ignas Brazauskas.
Oficialius „Darom” taškus galite rasti čia.

Organizatoriai primena, kad šiukšlės bus išvežamos tik iš oficialių taškų. Jei norite tvarkytis kitur, prašoma sutvarkyti atliekas patiems įprasta tvarka (Informaciją galima rasti savo regiono atliekų tvarkymo centro tinklalapyje).

Aplinkosaugą, pilietinę iniciatyvą ir savanorystę skatinančioje akcijoje „Darom“ dalyvauja kiekvienas norintis, prie jos kasmet prisijungia valstybės vadovai, viešojo ir nevyriausybinio sektoriaus lyderiai, verslininkai, moksleiviai.

Kategorija:   Naujienos
Atgal