• Pirmas
  • Naujienos
  • LSA valdyboje – ribojamo judėjimo, pasirengimo vakcinacijai bei kitų metų biudžeto temos

LSA valdyboje – ribojamo judėjimo, pasirengimo vakcinacijai bei kitų metų biudžeto temos

2020-12-18 0 2748 Views

Gruodžio 18 dieną, penktadienį, vykusiame Lietuvos savivaldybių asociacijos (LSA) valdybos posėdyje aptarti ribojamo judėjimo, pasirengimo vakcinacijai bei derybų dėl kitų metų savivaldybių biudžeto klausimai.

Lietuvos policijos generalinis komisaras Renatas Požėla su merais aptarė  ribojamo asmenų judėjimo tarp savivaldybių klausimus. Policijos bendruomenės vardu komisaras dėkojo merams už sklandų bendradarbiavimą ir akcentavo, kad savivaldybių pagalbos pareigūnams ypač reikės šventiniu laikotarpiu.

Sveikatos apsaugos ministerijos Asmens sveikatos departamento Pirminės sveikatos priežiūros ir slaugos skyriaus vyriausiasis specialistas Artūras Šimkus valdybos nariams pristatė situaciją dėl COVID-19 vakcinų Europos Sąjungoje ir Lietuvoje ir aptarė su merais užsakytų vakcinų specifiką, artimiausius darbus planuojant vakcinų pristatymą, paskirstymą ir pasiruošimą vakcinacijai nustatant prioritetines grupes ir organizuojant skiepijimą.

Valdybos nariams buvo pristatyti ir esminiai dalykai, kurių LSA pavyko pasiekti derantis su  Vyriausybe dėl kitų metų biudžeto. Šiuo metu Vyriausybės Seimui grąžintame biudžeto projekte lyginant su pirmuoju jo variantu savivaldybėms numatyta papildomais 39,9 mln. eurų kompensuoti išlaidas, patirtas dėl centrinės valdžios priimtų sprendimų, be to, 38,9 mln. eurų didės gyventojų pajamų mokesčio prognozuojamos įplaukos.  Iš viso lėšos savarankiškosioms savivaldybių funkcijoms didės apie 79 mln. eurų.

LSA prezidentas Mindaugas Sinkevičius pabrėžė, jog LSA ir toliau derėsis bei dirbs su sprendimų priėmėjais, kad kitų metų biudžetas suteiktų savivaldybėms kuo daugiau galimybių kokybiškai vykdyti savarankiškąsias funkcijas ir kitais būdais stiprinti savo savarankiškumą.

Pritarus valdybos nariams, LSA tapo Nacionalinio savanorių pagalbos koordinavimo centro „Stiprūs kartu“ inicijuotos akcijos „Tylos ir solidarumo valanda“ partnere. Kaip sakė minėto centro iniciatorius, žurnalistas Edmundas Jakilaitis, šia akcija Kūčių išvakarėse Lietuvos gyventojai raginami sustoti ir išreikšti solidarumą su tais, kam ši pandemija tapo netekčių ar sunkių išbandymu laikotarpiu. Gruodžio 23-ąją nuo 19 iki 20 valandos ketinama simboliškai užgesinti šventines puošmenas, išjungti centrinių kalėdinių eglių ir aplink jas esančių pagrindinių gatvių šviesas ir tylos minute pagerbti tiesiogines ir netiesiogines COVID-19 aukas. Tokio pat veiksmo tikimasi iš prekybos centrų, parduotuvių, visų viešųjų įstaigų ir organizacijų, įmonių bei gyventojų.

 

Kategorija:   Naujienos
Atgal