• Pirmas
  • Naujienos
  • Tarptautiniame seminare – apie jaunimo idėjų svarbą vietos politikoje

Tarptautiniame seminare – apie jaunimo idėjų svarbą vietos politikoje

2021-06-17 0 5120 Views

Ar jaunimas skatina pokyčius? Ko reikia jaunajai kartai, kad ji galėtų išnaudoti savo galimybes ir būti teigiama varomoji jėga? Kaip politikai gali bendrauti su jaunimu nacionaliniu bei vietos lygiu? Ar klimato kaita yra politikos pagrindas? Į šiuos klausimus bandė atsakyti birželio 15 dieną vykusio  tarptautinio virtualaus seminaro „Jaunimas. Vietos politika. Klimatas. Kodėl ir kodėl ne?“ dalyviai.

Renginį organizavo Lietuvos savivaldybių asociacija (LSA) ir Latvijos vietos ir regionų valdžių asociacija bendradarbiaudamos su Europos savivaldybių ir regionų taryba (CEMR) bei savivaldybių ir savivaldybių asociacijų tinklu PLATFORMA, veikiančia vystomojo bendradarbiavimo srityje.

Pasak renginį atidariusio LSA prezidento, Lietuvos merų pakto ambasadorius Mindaugo Sinkevičiaus, socialinės įtraukties politika negali būti sėkminga jei ji neužtikrina jaunimo dalyvavimo. Jo mintį, kad jaunimo idėjos yra kiekvieno miesto varomoji jėga, palaikė ir Liepojos savivaldybės (Latvija) vicemeras Gunars Ansinš.

Seminare, kurį moderavo Joniškio savivaldybės mero pavaduotoja Vaida Aleknavičienė, pranešimus skaitė ir viziją, koks yra ir koks turėtų būti jaunimo vaidmuo formuojant politikos darbotvarkę, pristatė Eurpos Parlamento narė Inese Vaiderė bei akademinės visuomenė atstovai. Aleksandra Lobaškova iš Klaipėdos miesto pristatė Europos jaunimo sostinės 2021 programą ir veiklas.  Seminare jaunimo įsitraukimo į aplinkosauginę veiklą ir vietos politikos formavimą pavyzdžiais dalinosi Latvijos, Ukranos, Sakartvelo atstovai.

 

Kategorija:   Naujienos
Atgal