• Pirmas
  • Naujienos
  • Savivaldybėms įteikti svarbiausi metų apdovanojimai  – „Auksinių krivūlių“ statulėlės

Savivaldybėms įteikti svarbiausi metų apdovanojimai  – „Auksinių krivūlių“ statulėlės

2021-10-19 0 7876 Views

Antradienio vakarą Vilniuje jau šešioliktus metus įteikti svarbiausi šalies savivaldos apdovanojimai – „Auksinės krivūlės“.

Lietuvos savivaldybių asociacijos (LSA) rengiamų apdovanojimų ceremonijoje, vykusioje Nacionaliniame dramos teatre, tradiciškai visų 14 šalies ministerijų, Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje bei Lietuvos verslo konfederacijos vadovai įteikė „Auksinės krivūlės“ statulėles konkrečiose srityse nusipelniusioms savivaldybėms.

„Svarbiausias mūsų visų pasiekimas – augantis Lietuvos gyventojų pasitikėjimas savivalda. Tačiau kartu iš savivaldybių vis daugiau tikimasi – ar tai būtų laiku suteikiamos sveikatos paslaugos, ar darnų miesto veidą kuriantys dviračių takai, bendruomenių saugumo klausimai ar kokybišką ugdymą užtikrinanti aplinka. Šis pasitikėjimas ir didėjantys gyventojų lūkesčiai ir yra pagrindinė savivaldybių motyvacija judėti į priekį, keistis bei tobulėti. Būtent tai įvairiose srityse ir daro šios dienos laureatai,“ – renginyje kalbėjo LSA prezidentas Mindaugas Sinkevičius.

Šiais metais Aplinkos ministerijos apdovanojimas nominacijoje „Už žaliąjį pokytį“ atiteko Birštono savivaldybei, Ekonomikos ir inovacijų ministerija „Už turizmo paslaugų įvairovę ir inovatyvumą“ įvertino Kėdainių rajoną. Nominaciją „Pažaboję vėją“ pristačiusi Energetikos ministerija statulėlę įteikė Telšių rajono savivaldybei, o Finansų ministerija „Už finansinio savarankiškumo pavyzdį pandemijos akivaizdoje“ apdovanojo Radviliškio rajono savivaldybę.

Net du apdovanojimai šiemet teko Vilniaus miesto savivaldybei – Susisiekimo ministerijos ji buvo įvardinta kaip „Darniausia savivaldybė“, o Lietuvos verslo konfederacijos – kaip „Draugiškiausia verslui aplinka.“

Palangos miesto savivaldybei apdovanojimą skyrė Kultūros ministerija kaip „Savivaldybei – kultūros puoselėtojai“, o Socialinės apsaugos ir darbo ministerija „Už pagalbos pažeidžiamoms grupėms plėtrą ir bendruomeniškumo stiprinimą“ įvertino Pasvalio rajono savivaldybę. Nominaciją „Už pagalbą Afganistane dirbusiems vertėjams“ įsteigusi Krašto apsaugos ministerija statulėle apdovanojo Raseinių rajono savivaldybę. Ši savivaldybė buvo apdovanota ir Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje  „Už pastangas ugdant skaitmeninį raštingumą“.

Sveikatos apsaugos ministerija „Už svarų savivaldos indėlį kovoje su Covid-19 pandemija“ „Auksinę krivūlę“ įteikė Akmenės rajono savivaldybei, o Teisingumo ministerija  – Vilkaviškio rajono savivaldybei „Už solidarumą atliepiant valstybės iššūkius krizės akivaizdoje.“ Kasmetinę savo nominaciją „Už viešosios diplomatijos puoselėjimą“ Užsienio reikalų ministerija šiemet skyrė Klaipėdos miesto savivaldybei. „Už švietimo pažangą pandemijos sąlygomis“ Klaipėdos rajono savivaldybę apdovanojo Švietimo, mokslo ir sporto ministerija.

„Už iniciatyvas gerinant bendruomenės saugumą“ Vidaus reikalų ministerija apdovanojimą įteikė Ignalinos rajono savivaldybei, o Žemės ūkio ministerija “Už vietinės ekologiškos produkcijos vartojimo skatinimą ikimokyklinio ugdymo įstaigose“ įvertino Panevėžio rajono savivaldybę.

LSA prezidentas M. Sinkevičius taip pat įteikė „Auksinės krivūlės“ riterio ženklus  už nuopelnus Lietuvos savivaldai, jos plėtrai ir stiprinimui. Šiemet apdovanojimus pelnė Natalija Kazlauskienė, Europos Komisijos deleguota Vyriausybės kanceliarijos vyriausioji patarėja ES sanglaudos politikos, investicinės paramos, regioninės plėtros klausimais,  Ričardas Juška, Seimo Valstybės valdymo ir savivaldybių komiteto pirmininkas, bei  Lazdijų rajono visuomenės veikėja Birutė Vanagienė.

 

Renginio nuotraukas (nuo 21.30 val) rasite čia.

 

 

 

Kategorija:   Naujienos
Atgal