• Pirmas
  • Naujienos
  • CEMR direktorių susitikime – pasirengimas ir artėjančiai naujai kadencijai

CEMR direktorių susitikime – pasirengimas ir artėjančiai naujai kadencijai

2022-11-08 0 4364 Views

Lietuvos savivaldybių asociacijos (LSA) direktorė Roma Žakaitienė lapkričio 7-8 dienomis dalyvauja Madride vykstančiame Europos miestų ir regionų tarybos (CEMR) nacionalinių asociacijų direktorių ir generalinių sekretorių susitikime.

Jame aptarta gruodį Paryžiuje vyksiantį CEMR politikos komiteto susitikimo darbotvarkė, organizacijos 2023-2024 metų veiklos gairės, aktualiausi spalį Pietų Korėjoje vykusio Pasaulio vietos ir regionų lyderių kongreso  klausimai.

Dabartinė CEMR vadovaujančių struktūrų kadencija baigsis šių metų pabaigoje, tad Europos valstybių vietos ir regionų valdžių asociacijų vadovai aptarė kandidatus į CEMR vykdomąjį biurą – prezidento, viceprezidento, vykdančiųjų prezidentų ir kitas pozicijas. Šalys taip pat turės atnaujinti savo kandidatus į CEMR politikos komitetą.

Madride aptarta ir organizacijos pozicija, susijusi su siūlymu ES direktyvai dėl smurto prieš moteris ir artimoje aplinkoje, taip pat – Sakartvelo, Moldovos ir Ukrainos kandidatavimas į ES.

CEMR narių direktorių ir generalinių sekretorių susitikimai vyksta kelis kartus per metus.

LSA yra CEMR narė nuo 2001 metų. CEMR jungia daugiau nei 40 šalių nacionalines miestų, savivaldybių ir regionų asociacijas, kurios atstovauja daugiau nei 100 000 regioninių ir vietos savivaldos institucijų Europoje.

 

 

Kategorija:   Naujienos
Atgal