M.Sinkevičius tapo CEMR viceprezidentu

2022-12-06 0 5625 Views

Lietuvos savivaldybių asociacijos (LSA) vadovas Mindaugas Sinkevičius tapo svarbiausios Europos vietos valdžių organizacijos – Europos miestų ir regionų tarybos (CEMR) – vienu iš viceprezidentų.

Apie tai pranešta gruodžio 5-6 dienomis Paryžiaus rotušėje vykusiame CEMR politikos biuro posėdyje.

Tai pirmasis Lietuvos vietos savivaldos atstovas, kuriam skirtos tokios aukštos šios tarptautinės organizacijos pareigos. CEMR viceprezidentai tampa ir jos valdybos nariais.

M. Sinkevičius buvo pristatytas kaip bendras kandidatas nuo Baltijos regiono – Latvijos, Estijos, Lietuvos ir Lenkijos.

Politikos biuro posėdyje taip pat išrinkta ir naujoji CEMR prezidentė – Norvegijos atstovė Gunn Marit Helgesen. Biuro narius sveikino ir Paryžiaus merė Anne Hidalgo.

CEMR jungia daugiau nei 41 šalies nacionalines miestų, savivaldybių ir regionų asociacijas, kurios atstovauja daugiau nei 150 000 regioninių ir vietos savivaldos institucijų Europos Sąjungoje bei kaimyninėse šalyse.

LSA yra šios organizacijos narė nuo 2001 metų.

CEMR ( angl. Council of European Municipalities and Regions) siekia užtikrinti tinkamą regionų ir vietos valdžios interesų atstovavimą ES politiniuose procesuose bei sukurti lobizmo kanalus konsultacijoms su ES institucijomis. ES lygmenyje CEMR siekia panašių teisinių garantijų, kokias nacionalinės asociacijos jau turi savo šalyse.

Su ES teisės aktais ir politikos formavimu dirba komitetai bei darbo grupės (aplinkosaugos, transporto, sanglaudos politikos, užimtumo ir kiti), atitinkantys Europos Komisijos generalinių direktoratų sritis. Šie CEMR padaliniai, sudaryti iš nacionalinių ekspertų bei vietos politikų, suformuoja bendras pozicijas, kurios pateikiamos Europos Komisijai bei Europos Parlamentui. LSA yra aktyvi CEMR darbo grupių narė, ypač – Rytu partnerystės klausimais.

Kategorija:   Naujienos
Atgal