• Pirmas
  • Naujienos
  • CEMR direktorių susitikime – dėmesys bendradarbiavimo programoms ir klimato iniciatyvoms

CEMR direktorių susitikime – dėmesys bendradarbiavimo programoms ir klimato iniciatyvoms

2023-11-17 0 8432 Views

Lietuvos savivaldybių asociacijos (LSA) direktorė Roma Žakaitienė lapkričio 16-17 dienomis dalyvauja Bursoje, Turkijoje, vykstančiame didžiausios visas Europos valstybių vietos ir regionų valdžių asociacijas vienijančios organizacijos – Europos savivaldybių ir regionų tarybos tarybos (CEMR) nacionalinių asociacijų direktorių ir generalinių sekretorių susitikime.

Jame aptarta gruodį Prahoje vyksiančio CEMR politikos komiteto susitikimo darbotvarkė, vietos ir regionų valdžios kaip įdarbinimo ir skaitmeninės transformacijos lyderės vaidmuo, būdai paspartinti teritorijų plėtrą siekiant klimatui neutralios aplinkos, vietos lygmens energetikos ir klimato politikos planai, Merų pakto iniciatyvos, organizacijos veiklos krypčių vizija „CEMR 2030” , Pasaulio vietos ir regionų lyderių kongreso (angl. UCLG, United Cities and Local Goverments) veikla.

Susitikimo dalyviai diskutavo ir apie įvairių CEMR projektų ir programų, tokių kaip „Twinning“, „IncluCities II“, „Women in Politics“, „Platforma“, rezultatus bei plėtros perspektyvas. Pastarojoje programoje aktyviai dalyvauja ir LSA, organizuodama įvairias veiklas Rytų Partnerystės šalimis perduodant Lietuvos savivaldybių patirtį įvairiose viešųjų paslaugų srityse.

Bursoje pristatytas ir projekto „Bridges of Trust“ antrasis etapas. Šio projekto, skirto stiprinti ryšius su Ukrainos savivaldybėms, pirmajame etape aktyviai dalyvavo ir Lietuvos savivaldybės.

CEMR narių direktorių ir generalinių sekretorių susitikimai vyksta kelis kartus per metus.

LSA yra CEMR narė nuo 2001 metų. CEMR jungia daugiau nei 40 šalių nacionalines miestų, savivaldybių ir regionų asociacijas, kurios atstovauja daugiau nei 100 000 regioninių ir vietos savivaldos institucijų Europoje.

Kategorija:   Naujienos
Atgal