Rengiami europiniai mokymai vietos politikams

2012-06-11 0 872 Views

Projektui bus atrinkta 100 politikų, pirmenybę teikiant kandidatams iš naujųjų ES šalių, tarp kurių yra ir Lietuva. Pretendentai turėtų gerai mokėti anglų (ar kitą tarptautinę) kalbą bei, pageidautina, neturėti mokymosi patirties ES finansuojamuose projektuose.

Bandomąja mokymų programa „Erasmus išrinktiems vietos ir regionų atstovams“, kurią rengia Europos komisija bendradarbiaudama su Regionų komitetu bei Europos Parlamentu, siekiama padidinti vietos ar regioniniame lygmenyje išrinktų politikų išmanymą apie 2014 -2020 m. ES Sanglaudos politiką bei pagrindines politikos koncepcijas, pavyzdžiui – politikos strateginį planavimą, Partnerystės koncepciją, ko-finansavimo taisykles ir kita, bei tokiu būdu padėti įgyvendinti daugiapakopio valdymo sanglaudos politikoje principą.

Mokymų programa tęsis apie pusmetį. Atrinkti kandidatai dalyvaus programoje, kurią sudarys 2012 metų Atvirų durų savaitės („Open Days“) seminarai, pažintiniai vizitai į ES regionus ar miestus bei dalyvavimas specialiai šio projekto dalyviams organizuotame dviejų dienų seminare Briuselyje.

Visus atrankos kriterijus bei papildomą informaciją apie programą rasite šiame puslapyje http://ec.europa.eu/regional_policy/tender/expression_en.cfm  Pretendentai turėtų užpildyti specialias anketas ir jas  išsiųsti nurodytu elektroniniu paštu iki birželio 20 d.

Jeigu turėtumėte klausimų ar prireiktų pagalbos, galite kreiptis į LSA atstovę Briuselyje Karoliną Štelmokaitę el. paštu  karolina.stelmokaite@lsa.lt. 

Atgal