Ged TamulynasFoto konkursas-600

Lietuvis laimėjo Regionų komiteto organizuotą foto konkursą

2014-12-04 0 666 Views

Gruodžio 3 d., prieš prasidedant Regionų komiteto plenarinei sesijai, PES frakcija įteikė prizus keturiems septintojo kasmetinio fotografijų konkurso nugalėtojams. Europoje gyvenantys 18 m. ir vyresni fotografai mėgėjai buvo kviečiami siųsti fotografijas tema „Darbo vietos Europai. Europa už darbo vietas”, kuriose užfiksuota darbo kasdienybė ir profesiniai siekiai Europoje.

Pirmąją vietą užėmė Gediminas Tamulynas iš Vilniaus, kuris laimėjo trijų dienų kelionę į Briuselį dviem asmenims ir 2 000 EUR vertės fotografijos įrangą.

„Kiekvienais metais mus vis labiau nustebina konkurso dalyvių iš visos ES kūrybinis potencialas”, – pažymėjo Vienos miesto tarybos narė ir 2014 m. konkurso atrankos komisijos pirmininkė Elisabeth Vitouch. – Iš šiais metais konkursui pateiktų fotografijų matosi, kad gyventojai Europos Sąjungą sieja su didelėmis, visų pirma jaunimo, užimtumo, profesinio judumo ir mokymosi galimybėmis Europos miestuose ir regionuose.”

Gediminas Tamulynas taip pakomentavo savo fotografiją: „Mano aistra – filmuojant ir fotografuojant pasakoti istorijas. Tam, kad nufotografuočiau mano vaizduojamą plieno įmonę, turėjau ilgą laiką stebėti jos darbininkus ir jų aplinką. Nusprendžiau į juos pažvelgti spalvingai ir žaismingai, nes man Europa – spalvinga, protinga, harmoninga ir įkvepianti mane kurti.”jobs4eu-winner1-gediminas-tamulynas-600

Kiti šių metų konkurso nugalėtojai:

  • Antroji vieta: Liene Purple (Daugpilis, Latvija)
  • Trečioji vieta: Ismail Mejiri (Kortreikas, Belgija)
  • Publikos prizas: Alexander Goranov (Romanas, Bulgarija)
Atgal