FSCN1500-600

Lietuvos delegacijos Regionų komitete nariai susitiko su Lietuvos atstovais Europos Parlamente

2014-12-04 0 878 Views

Nepaisant įtemptos Europos parlamento narių darbotvarkės dėl šią savaitę vyksiančių Europos Parlamento komitetų posėdžių, susitikime sutiko dalyvauti Petras Auštrevičius, Antanas Guoga, Gabrielius Landsbergis bei Bronis Ropė. Abiejų institucijų atstovai aptarė ne vien Europos Parlamento bei Regionų komiteto darbotvarkę, bet pasidalijo mintimis ir daugeliu kitų vietos savivaldai svarbių klausimų. Europarlamentaro Perto Auštrevičiaus siūlymu, artimiausiu metu numatoma surengti Lietuvos delegacijos RK susitikimą su už regioninę plėtrą atsakingo Europos parlamento komiteto (REGI) vadove, Bulgarijos atstove Iskra Mihaylova.

Bronis Ropė, Europos parlamento AGRI (žemės ūkis ir kaimo plėtra) komiteto tikrasis narys bei pakaitinis narys REGI (regioninė plėtra) komitete, išsakė savo paramą Regionų komiteto delegacijai. „Ilgai buvau meru ir gerai žinau jums rūpimas problemas, todėl stengsiuosi būti aktyvus regioninės politikos, o taip pat ir žemės ūkio bei kaimo plėtros klausimais ir raginu jus, kolegos, išnaudoti mano buvimą čia, Briuselyje”, – susitikimo metu sakė B. Ropė.

„Džiaugiuosi mūsų europarlamentarų parodytu dėmesiu ne vien mūsų delegacijai, bet ir apskritai vietos savivaldai svarbiems klausimams ir išreikštu noru glaudžiai bendradarbiauti ateityje. Tikiuosi, kad užmegzti kontaktai su naujai į Europos Parlamentą išrinktais Lietuvos atstovais bus naudingi ir kitais metais naują kadenciją pradėsiančiai Lietuvos delegacijai Regionų komitete, ir tokie susitikimai virs tradiciniais. Tik glaudžiai bendradarbiaudami, o ne konkuruodami tarpusavyje galime dar daugiau nuveikti savo žmonių labui”, – po susitikimo savo įžvalgomis dalijosi Lietuvos delegacijos Regionų komitete vadovas, Zarasų rajono savivaldybės tarybos narys Arnoldas Abramavičius.

Atgal